Tre ryttere i den absolutte verdenselite giver tro på dansk EM-medalje, og landstræner Mathias Møller Nielsen er derfor også forsig optimist før sit første internationale mesterskab i spidsen for kvindernes banelandshold.

I 2017 kørte Trine Schmidt sig helt tilbage på den internationale scene, da hun blev dobbelt europamester efter sejre i scratch og pointløb, mens Amalie Dideriksen vandt en sølv- og to bronzemedaljer ved U23-damernes bane-EM - og selvom den nye kvindelandstræner på banen ikke vil love medaljer, tror han på et godt dansk EM.

"Det er svært at spå om konkrete resultater, da EM er sæsonens første banestævne, så hvordan de andre nationer står i forhold til os, er stadig uvist," siger Mathias Møller Nielsen.

"Efter en god træningslejr i starten af juli, hvor både Trine og Julie har vist gode takter, er jeg dog optimistisk. Amalie har ligeledes været på træningslejr i Italien, så hun kommer også til EM med god forberedelse," fortæller den nye landstræner for banekvinderne.

Til VM tidligere på året formåede Amalie Dideriksen at hente en sølvmedalje i omnium og en bronzemedalje i scratch, og Mathias Møller Nielsen mener da også, at medaljepotentialet er til stede.  

"Fornemmelsen er god, og jeg synes, at vi har niveau til en medalje i både parløb og omnium," fastslår landstræneren. 

EM i cykling begynder torsdag den 2. august - se det fulde program her

Det danske kvinde-banelandshold kører følgende discipliner til EM:

Omnium
Amalie Dideriksen

Pointløb
Amalie Dideriksen

Parløb
Amalie Dideriksen og Julie Leth

3.000 meter individuelt forfølgelsesløb
Trine Schmidt og Julie Leth

Scratch
Trine Schmidt

Udskilningsløb
Trine Schmidt