Selvom det ikke blev til medalje for de danske juniorer ved VM i MTB, leverede rytterne meget flotte præstationer, der lover godt for fremtiden.

Bedste placering tegnede stortalentet Sofie Heby sig for, da hun blev nummer fem efter et meget flot løb, og landstræner Mads Bødker var da også glad for den unge rytters indsats:

“Sofie havde blot 25 sekunder op til fjerdepladsen, og hun kørte et rigtig fint løb, som hun disponerede perfekt og kæmpede hele vejen til mål,“ fortæller Mads Bødker.

Herrejunior-løbet blev en spændende affære, hvor ikke færre end 110 ryttere fra 45 nationer var til start, heriblandt de tre danskere Alexander Young Andersen, Markus Heuer og Ian Millennium. De største forhåbninger var der til Alexander Young, og med en fornem 7.-plads levede han til fulde op til forventningerne.

De tre ryttere fik ikke den bedste start, men fik alle kæmpet sig godt frem. Alexander Young rundede første omgang som nummer 14, men kørte sig op omgang for omgang og endte altså på en flot 7.-plads kun to minutter efter vinderen - og det er et resultat, der er værd at bide mærke i, fastslår Mads Bødker.

"Alexanders resultat er - hvis vi ser bort fra Simon Andreassens junior-verdensmesterskaber - det bedste juniorresultat i min tid som landstræner," siger landstræneren.

Heuer og Millennium blev desværre ramt af defekter undervejs, som satte dem lidt tilbage, men begge gennemførte og sluttede i den bedste halvdel af feltet, og det var en tilfreds Mads Bødker, der kunne gøre status efter VM's anden dag:

”Med Sofie og Alexanders 5.- og 7.-plads i dagens løb får vi igen vist, at vores ryttere kan være med i toppen af juniorklassen, og det tegner godt for årene fremover. Vi har ikke den samme bredde som de store nationer, men mindre kan heldigvis også gøre det.”