Det danske BMX-landshold indfriede til fulde VM-forventningerne og viste, at der er potentiale til endnu større resultater i fremtiden. 

Selvom sæsonoptakten for flere af de danske ryttere har været præget af modgang og uheld, blev VM en succes og en stor opmuntring for den danske BMX-delegation, og det er da også en tilfreds elitekoordinator Klaus Bøgh Andresen, der tager mange positive ting med hjem fra Baku. 

Simone Tetsche Christensen, der før VM havde som personligt mål at nå semifinalen, kørte sig i finalen og sluttede som nummer fem, og dermed understregede den danske stjerne, at hun er helt tilbage i den absolutte verdenselite efter sin skade:

"At Simone slutter som nummer fem viser, at hun virkelig er tilbage efter sin kæmpe skade i foråret. Hun var super stærkt kørende hele dagen, og det kunne godt være blevet til mere," fortæller Klaus Bøgh Andresen.

Jimmi Therkelsen bliver stærkere og stærkere nærmest fra uge til uge, og det var marginaler, der holdt danskeren fra at køre sig helt ind blandt verdens tyve bedste BMX-ryttere: 

"Jimmi slutter som nummer 22 efter et ubeskrivelig tæt heat, hvor han lå til at gå videre lige indtil målstregen, og fremtiden ser lovende ud, hvis han fortsætter udviklingen," fastslår elitekoordinatoren. 

Som førsteårs-junior var Simon Højsgaard også med til VM som et led i udviklingsarbejdet og for at få erfaring, og ifølge Klaus Bøgh Andresen var det unge danske talents indsats mere end godkendt.

"Simon var også af sted for at få hår på brystet - hvilket han fik. Gennem ugen fik han kørt sig længere ind i juniorklassen. Og på trods af, at han var nede med et maveonde mellem onsdag og torsdag, slutter han VM som nummer 41. Det er altså imponerende i den her sammenhæng," understreger Klaus Bøgh Andresen.