Et tempostærkt hold med afsluttere i verdensklasse skal forsøge at tage kampen op med de hollandske hjemmebanefavoritter, når EM i næste uge køres i Alkmaar - og Tayeb Braikia både håber og tror på et godt resultat ved sit første mesterskab som ny landstræner for kvinderne.

EM-ruten indbyder til hårdt temporæs og formentlig en spurtafgørelse, når kvindernes linjeløb køres lørdag eftermiddag i den hollandske kanalby Alkmaar. Danmarks nye landstræner for kvinderne på landevej har derfor udtaget et hold af både tempospecialister og stærke afsluttere – og han ser frem sin første store opgave i det nye job:

"Det er en meget stærk EM-trup, hvor vi både har flere store motorer og ryttere, der kan vinde cykelløb i tætte afgørelser, så selvom det bliver svært at kontrollere hollænderne, tror jeg på, at vi som hold kan levere en god præstation," siger Tayeb Braikia.

Braikia peger især på det danske landsholds hurtige folk på stregen samt den nykårede danske enkeltstartsmester, Louise Norman Hansen, og den dobbelte U23-europamester fra 2017, Pernille Mathiesen, som løbsafgørende ryttere:

"Vi må forvente et hektisk løb, der bliver kørt i høj fart, hvor Holland som altid angriber, og vores tempospecialister bliver meget vigtige i den fase. Og så har både Christina Siggaard og Amalie Dideriksen flere gange vist, at de har internationalt niveau i spurten og kan vinde løb på højeste plan," fastslår Tayeb Braikia.

Torsdag formiddag skal Pernille Mathiesen og Cecilie Uttrup Ludwig forsvare de danske farver på enkeltstarten, som Ellen van Dijk har vundet de seneste tre år. Men selvom hollænderne også på enkeltstarten løber med favoritværdigheden, håber Braikia på et godt resultat – og han minder om, at de to danskere vandt henholdsvis guld og sølv ved U23-kvindernes EM i 2017:

"Både Cecilie og Pernille kan køre med i den europæiske top på en god dag, selvom det er en meget skarp startliste. De skal fokusere på at køre op til deres bedste, og så må vi se, hvor langt det rækker,” siger den danske landstræner.

I kvindernes U23-klasse kører Emma Norsgaard Jørgensen både enkeltstarten og linjeløbet, og hun har ligeledes positive EM-erfaringer at trække på, da hun i 2017 som junior vandt sølv i linjeløbet og bronze på enkeltstarten.

Hos U19-kvinderne knytter de største forhåbninger sig til den dobbelte danmarksmester Mie Saabye, der sammen med holdkammeraten Mette Egtoft Jensen kører både enkeltstart og linjeløb. I linjeløbet får de selskab af Maria Bertelsen og Mille Troelsen.

EM i landevejscykling køres 7.-11. august i Alkmaar og kan følges på TV2 Sport/TV2 Play og Eurosport.

Det danske kvindelandshold til EM består af:

Elite
Linjeløb (samlet start)
Amalie Dideriksen – Boels-Dolmans Cycling Team
Pernille Mathiesen – Team Sunweb
Louise Norman Hansen - Team Virtu Cycling
Christina Malling Siggaard - Team Virtu Cycling
Birgitte Krogsaard - Team Virtu Cycling
Trine Andersen - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

Enkeltstart
Cecilie Uttrup Ludwig – Bigla Pro Cycling Team
Pernille Mathiesen – Team Sunweb

U23
Linjeløb og enkeltstart
Emma Norsgaard – Bigla Pro Cycling Team

U19
Linjeløb
Mie Saabye - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Mette Egtoft Jensen - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Maria Bertelsen - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Mille Troelsen – Herning Cykle Klub

Enkeltstart
Mie Saabye - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Mette Egtoft Jensen - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk