Lørdag indledes årets DCU Cup med et af de mest spektakulære løb på den danske landevejskalender. Grand Prix Volkswagen Herning er en klassiker i dansk cykelsport, og med et meget stærkt felt til start, der også tæller dansk mester og internationalt stjerneskud Mads Pedersen, er der garanti for et dramatisk og underholdende cykelløb.

Vindernavne som Mads Würtz Schmidt, Kurt Asle Arvesen, Lasse Norman Hansen og senest Michael Carbel viser, at det hårde og ofte hektiske løb med de mange grusstykker kræver noget helt særligt af rytterne. Løbets niveau betyder også, at det tiltrækker ryttere med international klasse, og på årets startliste finder man både Mads Pedersen fra Trek-Segafredo og Kasper Asgreen fra Quick-Step.

De fire hjemlige Continental-hold har de seneste år løftet dansk cykelsports niveau, og med et altid spændende og veltilrettelagt løb i Herning vil lørdagen byde på 190 kilometer cykelløb fra øverste hylde - og cheflandstræner Anders Lund glæder sig til at komme i gang med cyklingens hjemlige superliga:

"Løbet er specielt, fordi det er årets første rigtige slag mellem de bedste danske teams og ryttere. Det har stor prioritet og er et vigtigt pejlemærke for det øjeblikkelige styrkeforhold," fortæller Anders Lund.

Cheflandstræneren glæder sig både over de danske teams niveau og over, at vi herhjemme kan levere så udfordrende og interessante cykelløb:

"Den efterhånden legendariske og vanskelige rute på grusvejene omkring Herning bidrager yderligere til tændingen i feltet. Der næsten garanti for et benhårdt cykelløb, hvor det kun er ryttere i topform, der kan køre med om sejren. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge løbet,” fastslår Anders Lund.

Løbet har start og mål på Torvet i Herning.
Der er præsention af rytterne på podiet fra kl. 10.00 til 10.40.
Løbet starter kl. 10.50.