Det danske herrelandshold er udtaget til VM i landevejscykling. Et stærkt hold bygget op om Jakob Fuglsang, som skal forsøge at genvinde den VM-titel, som Mads Pedersen vandt i 2019.

Hele 10 danske ryttere er udtaget til årets verdensmesterskab. Det bliver et hæsblæsende verdensmesterskab på en kuperet rute på og omkring racerbanen Imola i Italien.

Den danske landstræner, Anders Lund, har udtaget Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg til enkeltstarten, som køres fredag den 25. september.

"På enkeltstarten kommer vi med Kasper Asgreen, som fik en medalje ved EM sidste år. Han er dansk mester, så er han ligesom førstevalget. Han kommer med en form fra Tour de France, som selvfølgelig ikke er styret 100% hen imod denne her enkeltstart," forklarer landstræner Anders Lund.

Sidste år efter Tour de France hentede Kasper Asgreen en EM-sølvmedalje.

"Der kørte han super stærkt lige efter Tour de France på EM-enkeltstarten, og det er egentligt det, som han håber kommer til at ske igen. Nogen gange kan man ramme den lige efter en Grand Tour, og jeg var ikke i tvivl om, at han skulle med."

Udover Kasper Asgreen stiller Danmark med den regerende tredobbelte U23-verdensmester i enkeltstart Mikkel Bjerg.

"Mikkel Bjerg har tænkt meget på VM-enkeltstarten i og efter Corona-tiden. Så han kommer rigtig fint forberedt og har ambitioner om at køre rigtig godt."

"Den officielle målsætning hedder top otte, men på en super dag håber vi et topresultat også." 

VM-ruten i enkeltstart er 31,7 kilometer lang og cirka 200 højdemeter.

Målet er medalje i linjeløbet

Herrerne skal til linjeløbet næsten køre 5.000 højdemeter. Alt i alt skal der køres ni omgange af 28,6 kilometer. En rute, som passer godt til Jakob Fuglsangs egenskaber.

 "Vi kommer til at satse på Jakob Fuglsang. Alle ryttere er i form og viser det lige nu i de cykelløb, som bliver kørt."

"Så er det selvfølgelig også en trup, som er rettet imod at kunne være holdbar på en hård rute som Imola."

Undervejs skal rytterne over to stigninger. Den første er den 2,7 kilometer lange Mazzolano-stigning, der undervejs stiger med op til 13 procent. Siden rammer rytterne Cima Gallisterna, som er cirka samme længe, men stiger op til 14 procent. Stigningerne skal forceres på alle ni omgange.

"Det er en klassisk hård VM-rute. Ruten henvender sig til de samme ryttere som Jakob Fuglsang. Det er typiske italienske stigninger uden hårnålesving og de er begge koncentrerede om 1,5 kilometer, hvor det bliver stejlt," lyder vurderingen fra Anders Lund, som har været i Italien og rekognoscere ruten.

 "Ruten passer godt til de ryttertyper, som kan køre Ardennerklassikerne, så der er en god håndfuld favoritter til den slags ruter. Der er Jakob Fuglsang iblandt! Han har nærmest de seneste år specialiseret sig i at køre endagsløbene."

"Jakob Fuglsang har brugt Tirreno-Adriatico, som ren forberedelse og tager direkte videre på højdetræningslejr forud for VM. Der er en skarp plan og den følger han."

 Fuglsang blandt 5-10 forhåndsfavoritter

Sidste år vandt Jakob Fuglsang blandt andet monumentet Liege-Bastogne-Liege og i sidste måned blev det til karrierens andet monument, da han vandt Lombardiet Rundt.

 "Jakob Fuglsang er blandt 5-10 cykelryttere, som har muligheder i det cykelløb. Målet er et topresultat, og hvis Jakob rammer dagen, så vil det være uambitiøst ikke at gå efter en medalje. Det er et af de kort, som kan løbe med sejren," lyder det fra landstræneren, som forventer, at ruten kommer til at være ekstrem selektiv.

 "Det man kan sige om vores ryttere, det er, at Michael Valgren de sidste to verdensmesterskaber har kørt finale. Det er også en god rute for ham, men han har ikke kørt sig til at være topfavorit med sin Tour indtil videre. Det er dog ret tydeligt, at han bliver bedre og bedre. Så han er bestemt også en, man kan håbe på kommer langt i cykelløbet."

"Magnus Cort har også kørt godt og har gjort det flot på stigningerne i Tirreno-Adriatico, hvor han har været en vigtig hjælper for Michael Woods. Han kommer helt sikkert til VM i god form."

"Så er der en rytter, som Christopher Juul, der er specialist i at sidde og passe på kaptajnen. Han er den rytter, som kommer til at sidde tættest på Jakob Fuglsang. Han er både slidstærk og rigtig god til at køre endagsløbene. Sidst han havde den der tætte rolle med Jakob, det var til OL, hvor det samarbejde viste, at det kunne noget," slutter landstræneren med henvisning til OL-sølvmedaljen til Fuglsang i 2016.

Sidste års vinder Mads Pedersen har fravalgt årets VM, da ruten ikke passer til den regerende verdensmester.

Holdet til VM i enkeltstart (Fredag den 25. september)

  • Kasper Asgreen
  • Mikkel Bjerg

Holdet til VM i linjeløbet (Søndag den 27. september)

  • Jakob Fuglsang
  • Michael Valgren
  • Magnus Cort
  • Christopher Juul-Jensen
  • Mikkel Honoré
  • Casper Pedersen
  • Niklas Eg
  • Jonas Gregaard