Danmark har fuldt hold med til VM i Yorkshire, og cheflandstræner Anders Lund har udtaget en trup, der både kan og skal være med til at præge løbets udvikling – for det bliver et langt og hårdt udskilningsløb, hvor holdets bredde skal sikre et godt dansk resultat. 

Et klassemandskab med mange muligheder
Danmarks aktuelle placering som nummer ni på UCI’s verdensrangliste understreger, at de danske ryttere har formået at fortsætte de seneste års imponerende resultatmæssige fremgang, og det er da også et hold af både unge og rutinerede verdensklasseryttere, der i næste uge skal forsøge at forbedre Michael Valgrens 7.-plads fra sidste års VM: 

"Holdet er meget stærkt med et højt topniveau og stor bredde, så jeg forventer, at vi selv skaber vores cykelløb et godt stykke hen ad vejen. Ruten er hård, men mere på grund af det tekniske element end på grund af højdemeterne, hvilket passer vores hold godt," siger Anders Lund.

Cheflandstræneren lægger heller ikke skjul på, at han tror på de danske VM-chancer – og at han har satset på ryttere, der trods tidspunktet sent på sæsonen stadig sprudler af optimisme og lyst til at køre et godt VM:   

"Vi har rytterne til at være med i løbets vigtigste momenter, og vi skal som hold udnytte, at vi har så mange kort at spille," fastslår cheflandstræneren. 

Distancen er altid en afgørende faktor i VM-løbene, og det danske hold skal over årets 285 kilometer forsøge at drage maksimal fordel af at være otte ryttere til start. Løbet slutter med syv omgange på en knap 14 kilometer lang rundstrækning, og da Anders Lund ikke tror, at stigningerne undervejs er nok i sig selv til at skabe den ønskede udskilning, skal de danske ryttere være med til at tage ansvar i løbets finale:

"På finaleomgangen er der ikke voldsomme stigninger, men til gengæld rammer rytterne det hele uden fart, og selvom der er kørt 180 kilometer på det tidspunkt, resterer der altså godt 100 kilometer, og der har vi nogle ryttere, som er dygtige til at skabe momentum i løbet," understreger cheflandstræneren.

Flere ubekendte i tempodisciplinerne 
Til eliteherrernes enkeltstart har Anders Lund ikke overraskende fundet plads til EM-sølvvinder Kasper Asgreen og tempospecialisten Martin Toft Madsen - og målet er en top 10-placering:

"Asgreen har vist, at han som den første danske eliteherre kan køre med om mesterskabsmedaljer, men det er en respektindgydende startliste, så vi skal have realistiske forventninger. Toft har haft et par ærgerlige styrt indenfor den seneste måned, men vi satser på, at han bliver helt klar. Det er uhyre sjældent, at Toft ikke rammer sit tårnhøje niveau, så jeg håber på endnu et godt resultat fra hans side," fortæller Anders Lund.

Sammen med kvindelandstræner Tayeb Braikia har Anders Lund sat holdet til den nye VM-opfindelse, holdtidskørslen ”mixed relay”, der er et stafetløb, hvor hold bestående af tre kvinder afløser et hold bestående af tre herrer – og den nye disciplin efterlader naturligvis nogle åbne spørgsmål, påpeger Tayeb Braikia:

"Det er et spændende tiltag, og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer for den her disciplin. Det er meget svært at vide, hvor vi befinder os, fordi vi ikke har nogen historik, men jeg mener, at de danske kvinder har niveau til at køre tæt på de bedste kvindehold," siger Braikia, og Anders Lund supplerer:

"Det er en fordel, at rytterne kender hinanden og matcher hinanden i et holdløb, og derfor har vi også hos herrerne fundet tre ryttere, der både har et højt niveau og god indbyrdes forståelse, men ligesom Tayeb tør jeg ikke spå om resultatet, fordi det her er nyt for os alle," slutter cheflandstræneren.

Det danske herrelandshold til VM består af:
Enkeltstart
Kasper Asgreen - Deceuninck-Quick Step
Martin Toft Madsen - BHS–Almeborg Bornholm

Linjeløb
Jakob Fuglsang - Astana Pro Team
Magnus Cort Nielsen - Astana Pro Team
Michael Mørkøv - Deceuninck-Quick Step
Kasper Asgreen - Deceuninck-Quick Step
Michael Valgren Hundahl - Team Dimension Data
Mads Pedersen - Trek-Segafredo
Christopher Juul-Jensen - Mitchelton-SCOTT
Casper Pedersen - Team Sunweb

Team Time Trial Mixed Relay
Martin Toft Madsen - BHS–Almeborg Bornholm
Christoffer Lisson - BHS–Almeborg Bornholm)
Julius Johansen - coloQuick Cycling
Pernille Mathisen - Team Sunweb
Julie Leth - Bigla Pro Cycling
Louise Norman Hansen - Team VIRTU Cycling (erstatter Emma Norsgaard)

Se det fulde program for VM i Yorkshire her