Torsdag klokken 14.30 kører den første af 175 ryttere ud på enkeltstarten i Veldtofte, og søndag eftermiddag kulminerer DM-festen på en godt ti kilometer lang, spændende og publikumsvenlig rundstrækning i hjertet af Esbjerg med herrernes og kvindernes linjeløb – og publikum kan glæde sig til fantastisk cykelløb med mange omgange og en stribe WorldTour-ryttere, Tour de France-deltagere og store internationale navne.

Startlisterne til årets DM fortæller en klar historie om dansk cykelsports tårnhøje niveau. Hos herrerne er ikke færre end 13 WorldTour-ryttere til start, og med navne som Michael Valgren, Kasper Asgreen og den forsvarende danske mester, Michael Mørkøv, er der også rig lejlighed for publikum til at se nogle af de stjerner, der i næste uge rejser til Frankrig for at køre verdens største cykelløb.

Enkeltstarten – en storfavorit og et stort spørgsmål
Tempospecialisten Pernille Mathiesen fra Team Sunweb jagter sin første DM-titel efter at have vundet sølv de seneste to år. Den dobbelte U23-europamester fra 2017 har haft flere gode resultater i foråret og er storfavorit på torsdagens enkeltstart, men også WorldTour-rytterne Louise Norman Hansen fra Team VIRTU og Emma Norsgaard og Julie Leth fra Bigla kan levere gode enkeltstartspræstationer, ligesom flere af de rutinerede ryttere fra de hjemlige hold kan overraske.

Hos herrerne er favoritfeltet ikke så entydigt, men efter Johan Price-Pejtersens sejr i U23’ernes DM i enkeltstart i lørdags bejler coloQuick Cycling-rytteren absolut til favoritværdigheden. Det er dog en imponerende stærk DM-startliste med den tredobbelte danmarksmester Martin Toft Madsen og den dobbelte U23-verdensmester Mikkel Bjerg som de to sidst startende – og inden da er Rasmus Quaade, Kasper Asgreen, Mathias Norsgaard, Mads Pedersen, Casper Pedersen, Casper Folsach og en lang række andre klasseryttere blevet sendt ud på den 40 kilometer lange tonserrute uden for Esbjerg, så alt er åbent.

Linjeløbene – kampen om Dannebrog og Esbjergs hjerte
Danmarks landevejsverdensmester i linjeløb fra 2016, Amalie Dideriksen, må påtage sig den absolutte favoritrolle i kvindernes løb, og ruten bør passe den forsvarende danske mester godt – men Dideriksen kan også forvente, at feltets øvrige ryttere retter al opmærksomheden mod hende og tvinger hende til at tage ansvar for at lukke angreb ned, og det kan måske udnyttes af stærke ryttere som Julie Leth, Pernille Mathiesen og sidste års vinder af Omloop Het Nieuwsblad og DM-bronzevinder, Christina Siggaard.

SE DM I LINJELØB FOR BÅDE HERRER OG KVINDER PÅ
 TV2 SPORT SØNDAG DEN 30. JUNI KLOKKEN 12.15

Når de 124 herreryttere søndag forlader Ribe Domkirkeplads og sætter kurs mod målstregen ved Musikhuset Esbjerg, vil Michael Mørkøv bære rygnummer 1 som tegn på, at han er forsvarende mester. Ligesom sidste år har han Kasper Asgreen ved sin side, men han har også sin nye holdkammerat Mikkel Honoré til at hjælpe sig i forsøget på at gentage triumfen. Og der er ikke tvivl om, at de tre ryttere fra verdens måske bedste cykelhold, Deceuninck-Quick Step, vil gøre alt for at sikre, at Dannebrogstrikoten også er at finde på de franske landeveje fra næste uge.

Årets cykelrytter 2018, Michael Valgren, er på vej helt tilbage efter et dårligt forår, og en DM-sejr vil utvivlsomt have stor betydning for ham – og med sig har han hjælperytteren over dem alle, Lars Bak. De mange udlandsprofessionelle vil dog møde hård modstand fra de hjemlige teams, hvor især coloQuick Cycling med sidste års DM-sølvvinder Niklas Larsen og Riwal Readynez Cycling Team har set stærke ud i år, mens Team Waoo har fået tilgang af sidste års DM-bronzevinder, Michael Carbel, der altid kan blande sig helt i toppen.

Det bliver en sand cykelfest de næste dage i Esbjerg!

Se det fulde program, ruter og startlister på
www.dm19.dk