Amalie Dideriksen er blandt de ti danske atleter, der modtager olympiske scholarships i kampen for kvalifikation til OL i Tokyo 2020.

Den internationale olympiske komité, IOC, står bag programmet Olympic Solidarity, som blandt andet støtter udvalgte atleter frem mod OL. I forbindelse med de olympiske lege i Tokyo 2020 har Danmarks Idrætsforbund, der er nationalolympisk komité i Danmark, fået godkendt IOC-ansøgninger om scholarships til 10 atleter. 

De ti potentielle OL-atleter er udpeget af DIF i samarbejde med Team Danmark på baggrund af opnåede resulter samt fremtidige potentialer i forhold til OL i Tokyo 2020, og for Amalie Dideriksen er tildelingen af det olympiske scholarship både en støtte og en anerkendelse:

"Jeg er utrolig glad for at modtage det her scholarship. Jeg håber, det kan give mig endnu bedre muligheder for kvalifikation til OL i Tokyo, hvor drømmen er at være med i kampen om medaljer," siger Dideriksen.

Afgørende konkurrenceparameter

Der er heller ikke tvivl om, at drømmen er realistisk, og at Amalie Dideriksens store præstationer og internationale topresultater gør hende til en af Danmarks mest spændende atleter i OL-sammenhæng. Morten Rodtwitt, OL-chef i DIF, er også meget tilfreds med at kunne støtte de danske talenter og styrke OL-drømmene:

”Vi har sammen med Team Danmark valgt ti atleter, som ikke blot har potentiale til at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, men som også har mulighed for at blande sig i den sjove ende af tabellen med optimale forberedelser. Vi har derfor tildelt de olympiske scholarships til nogle af de atleter, hvor pengene kommer til at gøre en forskel og i første omgang kan være forskellen på OL-kvalifikation vs. ’ikke-OL-kvalifikation’ og sidenhen forskellen på en midterplacering og en topplacering,” forklarer Morten Rodtwitt.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, glæder sig ligeledes over den økonomiske håndsrækning til de udvalgte atleter frem mod OL i 2020.

”Det er ti atleter, som vi har et tæt samarbejde med, og som har store potentialer i de kommende år. Økonomiske ressourcer er et afgørende konkurrenceparameter i eliteidræt, og de ti atleter er fra idrætsgrene, hvor det kan være svært at få de økonomiske ender til at mødes. Derfor håber jeg, at de olympiske scholarships kan gøre en forskel for atleterne, så vi alle sammen kan juble med dem, når de leverer præstationer i verdensklasse,” siger Lone Hansen.

Optimering af forberedelserne

Atleterne kan nu se frem til hver at modtage et rejsestipendiat på USD 5.000, som er øremærket til rejser til OL-kvalificerende konkurrencer, samt et scholarship på USD 500 om måneden, så længe de har mulighed for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020 – dog maksimalt i 36 måneder. Hver af de 10 atleter kan samlet set opnå støtte på USD 23.000, hvilket svarer til cirka 146.000 kroner. 

”Med få undtagelser, så lever rigtig mange danske eliteatleter på en sten med få økonomiske ressourcer. En check på samlet set omkring 146.000 kroner gør derfor en kæmpe forskel og vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020 for alle 10 atleter. I DIF er vi derfor rigtig glade for, at vi via IOC har fået mulighed for at hjælpe 10 danske atleter tættere på deres mål om OL-kvalifikation,” fortæller Morten Rodtwitt.

De ti modtagere af et olympisk scholarship er:

  • Amalie Dideriksen, cykling
  • Anna Emilie Møller, løb
  • Janick Klausen, højdespring
  • Maja Buskbjerg Jager, bueskydning
  • Stine Nielsen, skydning
  • Cathrine Dufour, dressur
  • Fie Udby, roning
  • Lin Ea Cenholt Christensen, sejlads
  • Viktor Bromer, svømning
  • Andreas Schilling Andersen, triatlon