Fredag begynder World Cup-afdelingen i Albstadt, og landstræner Mads Bødker kan glæde sig over mange danske navne på startlisten - for både rytternes antal og niveau understreger, at dansk MTB er inde i en fantastisk udvikling. 

Albstadt har været en fast station på World Cuppen i maj måned de sidste mange år, og byen lægger bakker til næste års VM i XCO - og Mads Bødker har set frem til lige netop den kommende uges løb:

"Jeg har længe glædet mig til både denne og næste weekend i Nove Mesto. Generelt har alle ryttere vist, at de har et meget højt niveau i år – seks ryttere står på første startrække, hvilket betyder, at de er blandt verdens otte bedste. Det er det klareste bevis på det høje internationale niveau, dansk MTB befinder sig på," siger den danske landstræner.

Mads Bødker er til start med den største danske landsholdstrup i mange år - Caroline Bohé, Jonas Lindberg og Alexander Young i U23, Sofie Heby i damejunior og Markus Heuer, Hans Landbo, Tobias Lillelund og Victor Phillipsen i herrejunior:

"Jeg har fem juniorer til start, og det er mange år siden, vi har haft så mange med. Juniorerne har et stort potentiale. Flere af dem kan på en god dag være med til at dominere løbene, og det er det, vi arbejder på - resultaterne kommer lidt i anden række. Vi arbejder med den langsigtede udvikling, og jeg vil hellere se dem fejle i forsøget på at gøre det rigtige end at køre et sikkert resultat hjem," fastslår Mads Bødker.

World Cuppen i Albstad har også deltagelse af Simon Andreassen i U23, Sebastian Fini i herreelite, Malene Degn, der nyoprykket, og Annika Langvad i dameelite, der er til start med deres teams. 

Program

Fredag - short track
Annika Langvad og Malene Degn

Lørdag
Herrejunior, damejunior og U23-herrer

Søndag
U23-damer, dameelite og herreelite

Short track og elitens løb kan følges på Red Bull TV her