I morgen begynder Course de la Paix Juniors - eller Fredsløbet - der regnes for et af verdens største U19-etapeløb, og fungerende juniorlandstræner Thomas Dalsted har et bjergstærkt dansk herrejunior-landshold med til Tjekkiet, hvor målsætningen er at køre med i toppen af klassementet.

De danske herrejuniorer har traditionelt klaret sig godt i det hårde løb, der er en del af UCI Junior Nations' Cup Junior. Fra 2011 til 2014 havde løbet danske vindere i Magnus Cort, Niklas Eg, Mads Pedersen og Magnus Bak Klaris, men også andre prominente navne som Cancellara, Kreuziger og Kwiatkowski har stået øverst på podiet - sidstnævnte henviste i øvrigt Peter Sagan til andenpladsen. 

Trods listen over store ryttere, der har vundet løbet, har Thomas Dalsted store forventninger til det danske juniorlandshold:
"Målsætningen er at køre med i toppen af det samlede klassement - gerne med flere ryttere. Særligt Jacob Hindsgaul og Mattias Skjelmose har både herhjemme og internationalt vist, at de kan være med helt fremme i U19-feltet," siger den fungerende juniorlandstræner.

Thomas Dalsted har dog også en etapesejr højt på listen over forhåbningerne til løbet, og han mener, der er gode chancer på både enkeltstarten og stigningerne og i en massespurt:
"Vi har rytterne til det hele. En rytter som Aksel Skot-Hansen har også vist, at formen er, hvor den skal være, og jeg forventer at han kan køre op med Jacob og Mattias, når det bliver stejlt." 

Dalsted peger på, at optimismen bunder i, at de danske juniorryttere generelt er på et højt niveau, og at arbejdet på juniorteams over hele landet bærer frugt og lægger fundamentet for et stærkt landshold:
"Igen er jeg glad for at se tre juniorhold repræsenteret på dette landshold, og det understreger U19-klassens voksende bredde. Der sker en masse gode ting ude på de danske U19-hold, og det nyder U19-landsholdet godt af," slutter juniorlandstræneren. 

Det danske herrejuniorlandshold til Fredsløbet består af:

Jacob Hindsgaul – Team Herning CK Junior pb LOOK
Robin Skivild – Team Herning CK Junior pb LOOK
Mattias Skjelmose – Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior
Ludvig Wacker – Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior
Frederik Wandahl – Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior
Aksel Bech Skot-Hansen – Team Mascot Workwear