Niklas Larsen spurtede sig til sejren i anden afdeling af årets DCU Cup efter et løb kørt i et hæsblæsende tempo på de kuperede og forblæste småveje i skønne omgivelser i Billund Kommune.

En række danske ryttere fra udenlandske teams var hjemme for at køre med i det stærke DCU Cup-felt og teste formen før DM, og startlisten talte navne som Mads Würtz Schmidt, Michael Mørkøv, Casper Pedersen og Michael Carbel.

Motivationen blandt rytterne var da også til at få øje på. Det blev et hårdt væddeløb fra første sekund, og allerede efter 40 kilometer kørte syv mand væk i det, der skulle vise sig at være det afgørende udbrud. 

Det var da også en enormt stærk gruppe, der lidt overraskende fik lov til at køre - Niklas Larsen, Jonas Vingegaard, Magnus Bak Klaris, Emil Nygaard Vinjebo, Tobias Mørch Kongstad, Jakob Frandsen og Mads Würtz Schmidt - og efter et godt samarbejde formåede udbryderne at holde det jagtende felt bag sig i 150 kilometer.

På rundstrækningen i Grindsted forsøgte Mads Würtz at køre væk, men tempoet var for højt, og det endte i et spurtopgør, hvor Niklas Larsen var i fuld kontrol. Tobias Mørch Kongstad tog andenpladsen, mens Jonas Vingegaard tog sig af den sidste podieplads. 

Se hele resultatlisten her