Amalie Dideriksen var den store DM-favorit på vejene i Esbjerg søndag eftermiddag, og det sendte sidste års danske mester i linjeløb på hårdt arbejde. Dideriksen var uden hjælperyttere og havde alles øjne rettet mod sig - men Boels-Dolmans-stjernen formåede at holde hovedet koldt og lukke angrebene ned, inden hun vandt spurten sikkert.

Det blev 130 varme og forblæste kilometer for de bedste danske kvinderyttere, der søndag skulle fordele DM-medaljerne mellem sig. Allerede fra starten i Ribe blev der sat et godt tempo, og det var tydeligt, at flere hold ledte efter muligheden for at komme af med Amalie Dideriksen, der uden tvivl ville være hurtigst i en spurtafgørelse.

Angrebene endte med, at en stærk favoritgruppe bestående af Louise Norman Hansen og Christina Malling Siggard (Team VIRTU), Michelle Lauge Quaade og Trine Andersen (Team RYTGER), Pernille Mathiesen (Team Sunweb), Julie Leth (Bigla), Louise Holm Houbak (Team OCC) og ikke mindst Amalie Dideriksen, fik revet sig fri af feltet, og det blev den gruppe, der skulle afgøre DM 2019.

I løbets afgørende fase forsøgte især Pernille Mathiesen og Louise Norman Hansen at komme alene væk, men gang på gang sad Amalie Dideriksen i hjulet på den angribende rytter. Det var også tilfældet, da Mathiesen åbnede tidligt og forsøgte at køre en lang spurt - og på de sidste meter gik Dideriksen sikkert forbi Mathiesen og sikrede sig sin anden DM-titel i træk.

I U19P blev podiet fuldstændig ryddet af Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, da storfavoritten Mie Saabye vandt foran holdkammeraterne Maria Bertelsen og Mette Egtoft Jensen.