Den landsdækkende Cross Cup for A, B, U19 og Master-klasserne er i fuld gang, og søndag den 17. november køres 6. afdeling i Brabrand hos Aarhus MTB. 

Årets Cross Cup blev indledt i oktober, hvor 1. og 2. afdeling blev afholdt af Skrænten på en af Danmarks fedeste cykelcross-ruter ved Roskilde Dyrskueplads, og i slutningen af oktober blev de danske crossryttere velsignet med ægte crossvejr til Grote Prijs CK Aarhus vol. XIII & XIV, der var 3. og 4. afdeling af den nationale Cross Cup. Den 3. november var Sorø BC værter for en vellykket 5. afdeling, og i alle afdelinger og alle klasser blev der givet gas - så var cuppen i gang!

De senere år har budt på stadig tættere konkurrence i alle klasser i dansk cykelcross, hvor nye ryttere med power i benene er dukket op og har rystet posen. Top 10-resultaterne er blevet sværere at forudsige, og løbene er af samme grund blevet endnu mere spændende at følge.

I kvindernes elitefelt fører Maj Hinrichsen (Team Pronghorn) efter de fem første afdelinger med 220 point, og hun følges af Anna Sofie Thideman (Aalborg CR) med 192 point. Trods en sejr i cuppens 3. afdeling er Signe Kock (DMK) foreløbig på tredjepladsen med 140 point, mens Helle Jacobsen (Holstebro CC) samlet ligger på en flot 4.-plads med 130 point inden 6. afdeling.

I Master-klassen er der tæt kamp om podiepladserne, men det er den danske H50-mester Palle Egeberg Jensen (Hareskov CK), der inden søndag fører cuppen med 208 point. Andenpladsen tilhører foreløbigt Michael Borup (Marselisborg CC), der med sine 202 point altså blot er 6 point fra førstepladsen. Martin Sølager (Viborg MTB) runder top 3 af med 196 point, men med tre sejre og én andenplads indtages den foreløbige fjerdeplads af Lars Johnsen (Aalborg Mountainbikeklub), der blot er to point fra en muligt podiepads.  

I herrernes eliteklasse er det ikke overraskende Simon Bak (Cykling Odense), som efter fire sejre og en tredjeplads fører suverænt med hele 240 point. Mads Klinke (Team O B Wilk – Dan Stillads), der blandt andet har en sejr i 3. afdeling og tre andenpladser, er med sine 182 point at finde på den samlede andenplads inden løbet søndag. På en stabil tredjeplads, blot 10 point bag Klinke, har Lasse Laugesen (Racing89’ers) 172 point.

Der er med andre ord lagt op til godt cykelløb med masserer af spænding, når 6. afdeling af Cross Cup afholdes på søndag den 17. november.