Selvom de danske ryttere måtte nøjes med den flotte bronzemedalje i Team Relay, mener landstræner Mads Bødker, at rytterne viste, at dansk MTB over en bred kam har en stor talentmasse med potentiale til at vinde mesterskaber.

Der var danske ryttere til start i henholdvis dame- og herrejunior og U23-klasserne for både herrer og damer, og alle fire XCO-løb blev afviklet i bagende hede på en fysisk meget krævende rute, hvor Simon Andreassen var tæt på at sikre endnu en dansk medalje.

”Dagens mest positive resultat var Simon Andreassens 4.-plads i U23 – efter et lang skades - og sygdomsforløb i foråret har det været en hård kamp for Simon at komme tilbage til det niveau, han viste i dag. Jeg glæder mig meget over hans præstation i dag, for jeg ved, hvor meget han har kæmpet for det, og jeg er overbevist om, at vi til VM i september vil se Simon i nærheden af hans reelle niveau,” siger landstræner Mads Bødker.

I samme løb led Jonas Lindberg tydeligt under varmen og havde svært ved rigtigt at komme i gang – først på næstsidste runde kom der hul igennem, og Lindberg fik kørt sig fra en 27. til en 12.-plads, og på sidste runde kørte han hurtigste runde af alle.

”Jonas´ 12.-plads er godkendt, men jeg ville gerne have set et helt løb med den fart. Der er ingen tvivl om, at Jonas har farten, så han skal bare ramme dagen,” fastslår Bødker.

Hos U23-damerne var Malene Degn ude med sygdom, men Caroline Bohé viste i sit første år som U23 de danske farver frem på fornemmeste vis, da hun ligesom Andreassen sluttede lige uden for podiet.

”Caroline var ved seneste World Cup i Val Di Sole super godt kørende, og kun en defekt forhindrede hende i en topplacering. Hendes flotte 4.-plads i dag viser, at hun støt og roligt arbejder sig op mod toppen, og hun præsterede at køre næsthurtigste tid på sidste omgang,” fortæller landstræneren.

I damejunior fik Sofie Heby Pedersen en rigtig god start, men et styrt på første nedkørsel slog hende ud af rytmen. Hun formåede ikke at komme tilbage og endte på en 12.-plads, hvilket ifølge Mads Bødker langt fra afspejler hendes kapacitet. Alexander Young var dagens hurtigste dansker i herrejunior med en 7.-plads – hans hidtil bedste mesterskabsplacering - mens de to førsteårsryttere Markus Heuer og Ian Millennium fik fine debuter med henholdsvis en 14. og 24.-plads ud af de 89 startende.