De danske BMX-juniorer har haft et rigtig godt forår, og ungdomslandstræner Niklas Laustsen har på den baggrund fundet plads til ikke færre end fire ryttere i den landsholdstrup, der skal i gang med forberedelserne til EM i juli.

Det nye BMX-talentudviklingsprogram er for alvor ved at blive rullet ud, og Niklas Laustsen kalder den udvikling, som flere danske ungdomsryttere er inde i, meget positiv - og han er mere end tilfreds med niveauet på det juniorlandshold, der skal til EM i Letland: 

”Det er det stærkeste juniorhold til et mesterskab, vi har haft i mange år. De har alle præsteret på højt niveau i løbet af European Cup, og jeg glæder mig til at se dem trække i nationaltrøjen til EM i juli,” siger den danske ungdomslandstræner.

Niklas Laustsen fastslår, at Danmark stiller med et konkurrencedygtigt hold, der kan blande sig blandt de bedste i Europa, og udtagelsen er netop baseret på en vurdering af rytternes evne til at præstere til et stort mesterskab. De fire ryttere har ifølge ungdomslandstræneren alle vist vilje og højt niveau i løbet af årets første otte afdelinger af European Cup:

”Det hele startede i Verona i marts, og nu otte afdelinger senere kan vi se tilbage på en masse gode øjeblikke med BMX af høj klasse," fortæller Laustsen og fortsætter:

"Malenes præstationer taler for sig selv. Med syv ud af otte mulige finaler og to sejre går hun ind til EM som nr. 2 på den individuelle rangering i European Cup, og Rikke har til tider leveret kørsel, der matcher de bedste og har tre finaler i bagagen. Hos drengene har Simon hævet sit niveau i løbet af sæsonen og sluttede af med to finaler i Norge, mens Jakob til de første tre afdelinger leverede noget af den bedste og mest aggressive kørsel, jeg har set fra en dansk rytter – og ikke kun i juniorklassen," understreger ungdomslandstræneren. 

Den aggressive kørsel kostede desværre Jakob Sardag et brækket skulderblad ved tredje afdeling af European Cup, og derfor har Niklas Laustsen valgt at vente med udtagelsen til VM:

”Antallet af junior- og eliteryttere til VM er begrænset af UCI, og Danmark har derfor kun én plads i junior women og én plads i junior men. Ligesom ved EM er det min opgave at stille med det stærkeste juniorhold som muligt til VM, og derfor har jeg i samarbejde med elitechefen valgt at udsætte udtagelsen til VM til slutningen af juni,” slutter Niklas Laustsen.

Det danske BMX-juniorlandshold til EM består af:

Malene Kejlstrup Sørensen, Randers BMX Klub
Rikke Balle, Limfjords BMX Klub
Jakob Sardag, Roskilde BMX Klub
Simon Højsgaard, Randers BMX Klub