Torsdag begynder Tour de l’Avenir, som regnes for det mest prestigefyldte etapeløb for U23-ryttere – og cheflandstræner Anders Lund har igen et meget talentfuldt dansk landshold med til ”ungdommens Tour de France”.

Tour de L’Avenir er blevet kørt siden 1961, og listen over vindere tæller ud over prominente navne som LeMond, Indurain og Fignon nuværende stjerner som Quintana, Chaves og ikke mindst årets Tour de France-vinder Egan Bernal. Danmark stiller i år op med en række talentfulde unge ryttere, der allerede har gjort sig bemærket internationalt og forventes at kunne gøre sig gældende på flere måder i det ti dage lange etapeløb.

"Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang med løbet. og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til de danske muligheder i løbet,” fortæller cheflandstræneren.

Anders Lund peger særligt på holdtidskørslen som en mulighed for dansk succes, da holdet har store motorer som den nye U23-europamester i enkeltstart, Johan Price-Pejtersen, Jacob Hindsgaul og Mathias Norsgaard Jørgensen, mens Andreas Stokbro har vist, at han kan køre med om sejren på den internationale U23-scene:  

”Målet er at få en dansk etapesejr, og der er ingen tvivl om, at holdløbet på 2.etape er en rigtig stor mulighed,” fastslår Anders Lund

Det danske U23-landshold til Tour de l'Avenir består af:

Andreas Kron – Riwal Readynez Cycling Team
Mathias Norsgaard Jørgensen – Riwal Readynez Cycling Team
Andreas Stokbro Nielsen – Riwal Readynez Cycling Team
Johan Price-Pejtersen – coloQuick Cycling
Morten Hulgaard – coloQuick Cycling
Jacob Hindsgaul – coloQuick Cycling

Tour de l’Avenir køres fra 15. til 25. august.