De danske U19-herrer har gennem en årrække leveret flotte VM-præstationer, og selvom fokus i talentudviklingsprogrammet ikke er på resultaterne, mener U19-landstræner Michael Berling, at de danske ryttere har gode muligheder for at blande sig i toppen ved VM.

Den hjemlige Uno-X Cup er en af verdens stærkeste U19-ligaer, og arbejdet i klubber og på teams over hele landet er med til at skabe en bred talentmasse i dansk cykelsport. Derfor er det også et meget spændende U19-herrelandshold, der tager til VM i Yorkshire – for truppen består af de formentlig mest formstærke ryttere, fortæller Michael Berling:

"Jeg tager en stærk trup med til årets VM. Kampen om de fem pladser har i år været hård, og det høje niveau i Danmark har gjort, at rigtig mange ryttere var inde i billedet lige til det sidste. Men rytterne på det endelige hold har gennem hele sæsonen vist, at de hører til i toppen af den internationale U19-klasse," siger Michael Berling.

Selvom U19-landstræneren tror på et godt dansk resultat, er fokus stadig primært på at køre positivt cykelløb i mødet med verdens stærkeste U19’ere – og Michael Berling vil have de danske ryttere til at være med til at skabe løbet, selvom det bliver hårdt:

"Linjeløbet bliver en hård omgang over næsten 150 kilometer, og toppen af U19 klassen har nok ikke været tættere end den er i år hvor et felt på 15 ryttere alle kan vinde. Men vi kommer som altid for at køre offensivt og med en god tro på, at vi kan være med i kampen om medaljerne," fastslår landstræneren.

Michael Berling har udtaget Joshua Gudnitz og William Blume Levy til enkeltstarten, og hvis de rammer dagen, kan de køre med om topplaceringer, mener han:

”Joshua og William har begge været med fremme i toppen, når der har været kørt enkeltstarter internationalt, så vi ved, de har potentialet, men meget afhænger naturligvis af formen på dagen,” slutter Berling.

De danske U19-herrer til VM i landevejscykling 2019 er:

Enkeltstart
William Blume Levy (Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior)
Joshua Gudnitz (Team ABC Junior) 

Linjeløb
Frederik Wandahl (Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior)
William Blume Levy (Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior)
Joshua Gudnitz (Team ABC Junior)
Emil Schandorff Iwersen (Team ABC Junior)
Robin Juel Skivild (Team Mascot Workwear)