Danmarks Cykle Union har arbejdet hårdt de seneste uger på at kunne præsentere en ny plan for afvikling af årets cykelløb og herunder diverse danske mesterskaber.

Nedenfor ses en oversigt over nye DM-terminer, idet det er vigtigt at understrege, at der i forhold til alle datoer selvfølgelig må tages forbehold for myndighedernes fremadrettet udmeldinger. Ikke desto mindre håber og tror vi på, at de forskellige danske mesterskaber kan afholdes på følgende datoer.

Nye danske mesterskabsterminer – plan A:

DatoStedDiciplinMesterskab
19. juniÅrhusBaneDM Scratch & Pointløb Elite (herre/dame)
3. juliÅrhusBaneDM Omnium Elite (herre/dame)
15. augustSjællandLandevejDM Enkeltstart Elite og U19 (herre/dame)
22.-23. augustFynLandevejDM Linjeløb Elite og U19 (herre/dame)
12.-13. septemberSjællandLandevejDM U23 og Master
19.-20. septemberSjællandLandevejDM B&U
27. septemberRandersBMXDM BMX Racing
6. septemberViborgMTBDM XCM
31. okt.-1. nov.MTBDM XCO

For nogle landevejsmesterskaber gælder, at der er udvalgt alternative datoer i forhold til myndighedernes udmeldinger – plan B:

DM Linjeløb Elite og U19 (herre/dame) kan ændres til 5.-6. september
DM Enkeltstart Elite og U19 (herre/dame) kan ændres til 3. oktober
DM U23 og Master kan eventuelt bytte weekend med DM B&U

I forhold til afvikling af DM-landevej arbejder vi med udgangspunkt i, at forsamlingsloftet som minimum skal være:

  • 200 personer for afholdelse af enkeltstart
  • 300 personer for afholdelse af linjeløb

Terminsplan
Udover placering af de forskellige danske mesterskaber, arbejder vi tæt sammen med distrikterne i forhold til at færdiggøre en terminsplan, som efter planen skal løbe frem til den 1. november. Det betyder, at sæsonen forlænges, så vi får mulighed for at afvikle så mange cykelløb som muligt.

Alle klubber vil i de kommende dage modtage yderligere information fra distrikterne, og det er vores store håb, at så mange klubber som muligt vil se sig i stand til byde ind på afholdelse af cykelløb. Det er naturligvis vores hensigt at tage alle de hensyn, vi kan, med henblik på at udarbejde en terminsplan, der tilgodeser alle klubber og hold på tværs af landet på bedst mulige vis.

Retningslinjer for afvikling af cykelløb
Der er på nuværende tidspunkt udarbejdet retningslinjer for afvikling af cykelløb i disciplinerne landevej, BMX og MTB og senere for cross. Retningslinjerne er udarbejdet af Danmark Cykle Union med input fra alle relevante interessenter. Retningslinjerne indeholder guidelines og forslag til, hvordan de forskellige konkurrencer kan afvikles på en måde, så der til enhver tid tages hensyn til de forudsætninger, som myndighederne formulerer. De udarbejdede protokoller udgør gode værktøjer i en tid, hvor det meste ikke er, som det plejer at være.

I forhold til afvikling af ordinære landevejsløb arbejder vi med udgangspunkt i, at forsamlingsloftet som minimum skal være:

50 personer for afholdelse af enkeltstart
50 personer for afholdelse af linjeløb