I denne weekend indledes årets BMX World Cup i Australien, hvor Simone Tetsche Christensen og Jimmi Therkelsen skal jagte vigtige point til OL-kvalifikationen – og landstræner Klaus Bøgh Andresen er optimist før weekendens løb.

Landstræner Klaus Bøgh Andresen er rejst til Australien, hvor de fire første World Cup-afdelinger køres i løbet af de kommende to weekender - lørdag og søndag køres de to første afdelinger i Shepparton, og i næsten weekend går det løs med tredje og fjerde afdeling i Bathurst. 

Jimmi Therkelsen har forberedt sig i Manchester, hvor der også køres World Cup senere på året – og Klaus Bøgh Andresen, der har fulgt Therkelsens træning tæt, er tilfreds med optakten til årets World Cup. 

”Jeg er meget positiv i forhold til Jimmis niveau under træningslejren i Manchester. Han kører hurtigt, og jeg oplever, at han er præcis, hvor han skal være, og så er det meget positivt, at han på det seneste også har vist generel fremgang under træningen,” siger landstræneren.

Simone Tetsche Christensen har siden slutningen af december været på træningslejr i netop Australien, og Klaus Bøgh Andresen er overbevist om, at den danske BMX-stjerne kommer til at køre med om topplaceringerne igen i år. 

”Simone har også vist fremgang og er i gang med en rigtig god forberedelse til 2020-sæsonen.  Jeg er sikker på, at vi nok skal se hende med helt fremme i feltet, når vi først kommer i gang med at køre løb,” fastslår Klaus Bøgh Andresen.

Australien byder altså på de første fire af i alt ti World Cup-afdelinger inden VM i slutningen af maj, og selvom World Cups i sig selv er betydningsfulde løb, lægger landstræneren heller ikke skjul på, hvad de betyder for årets altoverskyggende mål – OL.

”Det her er nogle af de rigtig vigtige løb i forhold til at fortsætte den gode mulighed for at kvalificere begge ryttere til OL,” slutter Andresen.