I weekenden køres de sidste to afdelinger af årets World Cup i Santiago del Estero, hvor Jimmi Therkelsen og Simone Tetsche Christensen atter er på jagt efter vigtige point til OL-kvalifikationen – og landstræner Klaus Bøgh Andresen er fortrøstningsfuld efter en god optakt til løbene i Argentina.

Jimmi Therkelsen leverede sin måske bedste internationale præstation for 14 dage siden til de to World Cup-afdelinger i USA, og Simone Tetsche har haft mulighed for at forberede sig godt med UCI-holdet i Houston, så den danske landstræner tror, at de to ryttere er klar til weekenden:

”Jeg synes vi tager af sted med en god fornemmelse i maven. Jimmi var flyvende i USA, og jeg tror på, at det kan fortsætte. Simone havde ikke helt resultaterne på sin side i USA, men hun viste en masse andre og nye prøver på sin styrke, så jeg håber, hun kan sætte det hele sammen denne weekend,” siger Klaus Bøgh Andresen.

Landstræneren peger også på, at det kan være til de danske rytteres fordel, at de kender banen godt og har haft positive oplevelser på den: 

”Jimmi og Simone har begge kørt på banen flere gange inden for de seneste år, så de kender både den og området godt. Og Simone er tidligere rejst herfra med podieplaceringer,” fortæller Klaus Bøgh Andresen.

Simone Tetsche Christensen ligger på en samlet 6.-plads i World Cuppen med kun 55 point til 3.-pladsen, mens Jimmi Therkelsen lige nu er nummer 50 ud af 133 og altså har kurs mod den bedste tredjedel – men det vigtigste er at få samlet så mange point til OL-kvalifikationen som muligt, fastslår den dansk landstræner.

9. afdeling køres lørdag og 10. og sidste afdeling af årets World Cup køres søndag.