Heiko Salzwedel var banelandstræner i Danmarks Cykle Union fra 2005 til 2008. Blandt hans store aftryk var flere VM medaljer, samt ikke mindst da det danske 4000 meter-hold vandt sølvmedaljer ved OL i Beijing. Holdet dengang, bestod af Michael Mørkøv, Alex Rasmussen, Jens-Erik Madsen og nuværende cheflandstræner på banen, Casper Jørgensen.
Heiko Salzwedel kom til et dansk banelandshold, der mildest talt ikke præsterede specielt godt. Men med det, man vel kan kalde en disciplineret tilgang, var hans indsats helt afgørende for dansk banecykling. 

I 2004 er det danske banelandshold ikke engang udtaget og året efter, i 2005, vinder banelandsholdet VM sølvmedaljer i 4000 meter-holdløb.
Heiko satte retningen og arbejdede strømlinet, målrettet og professionelt. Kort sagt, kickstartede han den professionalisme, der dels ændrede dansk banecykling men også formede den retning, der dannede grundlaget for de principper, hans tidligere rytter og nuværende cheflandstræner Casper Jørgensen har bygget videre på

Dansk banecykling ville ikke være på det niveau vi er på i dag, uden Heiko Salzwedels kæmpe indsats.
Fra Danmarks Cykle Union sender vi vores dybeste medfølelse til Heikos efterladte.
Æret være Heiko Salzwedels minde.