Landstræner Anders Lund har nu udtaget de første ryttere, der skal repræsentere Danmark ved det kommende OL i Tokyo. De to første profiler er dermed på plads.

Til det kommende Ol i landevejscykling for herrer, råder Danmark over fire pladser i linjeløbet og én plads til enkeltstarten. Med det store antal stærke herreryttere, er det noget af et puslespil som landstræner Anders Lund har givet sig i kast med.
Nu er de to første brikker således lagt, idet Jakob Fuglsang og Kasper Asgreen er udtaget.
Kasper Asgreen bliver det kort der spilles ud i forbindelse med enkeltstarten, hvorfor han således skal deltage i såvel linjeløb som enkeltstart.

Landstræner Anders Lund giver udtagelsen følgende ord med på vejen: ”Lige fra øjeblikket hvor landevejsruten i Tokyo lå klar, har Jakob Fuglsang været et oplagt bud på en dansk OL-kaptajn. Den bjergrige rute passer bare Jakob virkelig godt. Kombinationen af OL-erfaring og en stor motor i de hårde éndagsløb gør, at valget af Fuglsang ikke var så svært endda. Kasper Asgreen får OL-dobbeltbilletten til både landevejsløbet og enkeltstarten. Også Asgreen fremstod som et oplagt valg efter flere topresultater i mesterskabsenkeltstater de senere år, og en fysik, der gør ham konkurrencedygtig i alle terræner. Asgreen har desuden vist et hidtil uset højt niveau i foråret og derfor var dette heller ikke et vanskeligt valg”.

Med de to første på plads er det naturligvis spændende hvilke ryttere der sætter sig på de sidste pladser. Her arbejder Anders Lund med en bruttotrup bestående af følgende ryttere: Magnus Cort Nielsen, Michael Valgren Andersen, Mattias Skjelmose, Søren Kragh Andersen, Mikkel Bjerg, Christopher Juul-Jensen, Andreas Kron og Mikkel Honoré.
Om de sidste pladser siger landstræner Anders Lund: ”de sidste to ryttere bliver først udtaget d. 22. juni. Kampen om pladserne er så hård, at det giver mening at udvide udtagelsesgrundlaget med en ekstra måneds cykelløb. Danmark har en helt vanvittig bred vifte af verdensklasseryttere i øjeblikket, og det viser sig særligt, når holdet skal skæres ned til fire ryttere på et OL-hold. Jeg vil følge intenst med fra sidelinjen den næste måned, og jeg glæder mig allerede over, at holdet under alle omstændigheder bliver helt enormt stærkt”.