Cykling fylder godt blandt de nominerede til Danskernes idrætspris.

Danskernes idrætspris, er prisen der tildeles et projekt, der er med til at inspirere, udvikle, styrke og ikke mindst nytænke foreningsidrætten.

Det er Danmarks Idrætsforbund, e-Boks og P4, der står bag prisen, der hylder en vinder ved DR’s tv-show SPORT 2020 til januar.

Danmarks Cykle Union har to regionsvindere med i kapløbet.

Skolecykling på Odense Cyklebane
Projektet giver tusindvis af børn muligheden for, enten af få decideret undervisning i cykling eller muligheden for at dyste mod kammeraterne fra andre klasser.
I løbet af et år, kommer mellem 6000 og 7000 børn igennem programmet, der afvikles på Odense Cyklebane, af en stor skare af frivillige fra Cykling Odense. Projektet er enestående og sikrer også succes direkte til klubben, idet Cykling Odense rekrutterer mange nye medlemmer gennem initiativet på cykelbanen. 

Vil du se mere om dette initiativ, så klik her: https://danskernesidraetspris.dk/initiativer/vis/2044

BKOOL Ligaen

Bkool Ligaen, er et gratis e-cyklings tilbud. Facebook gruppen ”BKOOL – Dansk brugergruppe” fungerer som det virtuelle klubhus, og den såkaldte BKOOL liga har mere end 1.000 deltagere fra hele landet og flere end 200 ryttere stiller til start i hver af ugens 4 faste løb. Projektet drives af eCykle Klub Danmark som i dag har mere end 270 medlemmer og er medlemmer af Danmarks Cykle Union.

eCykle Klub Danmark står blandt andet også bag det første officielle DM i regi af DCU.

Visionen for foreningen er at videreudvikle e-cykling som en disciplin for både elite og bredde. Og e-cykling er i vækst også netop som eliteidræt. Danmark stiller således med såvel herre som kvindelandshold til det kommende VM.

Vil du se mere om dette initiativ, så klik her https://danskernesidraetspris.dk/initiativer/vis/2113 


Danskerne er inviteret til at indstille den idé eller det projekt, de mener, skal vinde Danskernes Idrætspris. I 2020 skal kendte sportsnavne som løber Sara Slott, cykelrytter Mads Pedersen og bordtennisspiller (para) Peter Rosenmeier være med til at vurdere, hvem der skal kåres som vinder og modtage 100.000 kroner i forbindelse med DR’s tv-show SPORT 2020 til januar.
 
Du kan allerede nu give din stemme på det projekt du mener skal vinde den eftertragtede pris.
Se mere på https://danskernesidraetspris.dk/stem