I weekenden afvikles løb i Tønder, hvor der både bliver kørt Demin Cup (Herre Elite), Uno-X Cup (Juniorerne) samt DCU Ladies Cup.

Danmarks Cykle Union vil gerne udvikle løbsprogrammet for de bedste kvinder og talenterne i dansk cykelsport. Startskuddet lyder allerede i morgen, hvor første afdeling af DCU Ladies Cuppen afvikles i Tønder. 

I Ladies Cup kører både Dame A, Dame B, U19 piger og nu også de bedste U17 piger sammen, som også var tilfældet ved de danske mesterskaber i Middelfart i august måned.

Kvindelandstræner Tayeb Braikia ser positivt frem imod DCU Ladies Cup og håber på stor opbakning fra rytterne.

”Vi ønsker at skabe en Cup for de bedste hjemlige og udenlandske ryttere. Vi håber, det er noget, at de danske dameryttere vil bakke op om. Målet er, at få de bedste danske dameryttere til at køre i et større samlet felt. Ønsket fra min side af er at vise, hvad de danske ryttere er i stand til,” forklarer Braikia.

”Der vil selvfølgelig altid være nogle weekender, hvor de udenlandske ryttere ikke vil kunne deltage, men vi vil prøve at arbejde på at afholde Ladies Cup, når de udenlandske ryttere ikke har andre løb,” tilføjer landstræneren, som håber på, at der i 2021 vil være imellem 3-5 Ladies Cup løb.

Der vil være førertrøje til den rytter, som fører Ladies Cup, mens den bedste U19-rytter vil blive hædret med en ungdomstrøje.

I år bliver der kun afviklet to DCU Ladies Cups. Anden afdeling køres søndag den 4. oktober.

Fremtidens Ladies Cup erstattes af nyt navnesponsorat, som er klar fra 2021.

Læs mere på undersiden her: www.cyklingdanmark.dk/damecup