Der går efterhånden ikke en dag uden, vi mærker Covid-19 og de påvirkninger pandemien giver os. I går skærpede Udenrigsministeriet de gældende rejsevejledninger.

Hele verdenskortet er nu rødt, og de udfordringer rammer nu også dansk cykling.

Udenrigsministeriet fraråder nu alle rejser og ikke kun de såkaldte ikke-nødvendige rejser som hidtil. Det betyder, at tre træningslejre er aflyst.

’Overvejer man at rejse ud, så lad vær’ sagde udenrigsminister Jeppe Kofoed på fredagens pressemøde. Det råd retter de danske landshold sig efter. For i den kommende uge skulle hele tre landshold rejse ud på træningslejre i det spanske.

Elitechef i Danmarks Cykle Union Morten Bennekou er en smule frustreret, men alligevel klar i mælet, når beslutningen om aflysning nu er truffet: ’da pressemødet var løbet over skærmen, drøftede jeg situationen med landstrænerne, og vi var alle enige. Vi må aflyse disse træningslejre. Træningslejrene er meget vigtige i vores forberedelser, men vi må forsøge at indhente det tabte, når vi atter kan rejse ud. Her håber jeg, at de igangsatte vacciner hjælper os godt på vej’ siger Bennekou.

De tre berørte landshold er U23 og MTB-landsholdet, der skulle have været sammen på træningslejr i Altea i Spanien og Cykle Cross landsholdet skulle have rundet sæsonen af i Malaga. Udover de tre landshold, så er banelandsholdet allerede afsted. De er på træningslejr på Mallorca, men denne træningslejr gennemføres, fortæller Morten Bennekou: ’banelandsholdets forberedelser op mod det kommende Ol er af stor vigtighed, og derfor er jeg både glad for, at de er afsted, for træningslejren er vigtig, men samtidig er jeg helt tryg. De bor i deres egen boble, omgås ikke med andre og har kun fokus på den målrettede træning. Men vi har naturligvis stor fokus på de restriktioner og vejledninger, som myndighederne kommer med’ slutter Elitechef Morten Bennekou.

Indtil videre er de nye rejsevejledninger gældende til og med 17. januar. Hvis tingene ændres herefter, vil de berørte landshold snarest derefter tage stilling til, hvornår de nu aflyste træningslejre så gennemføres.