BMX-landsholdet har et tætpakket løbsprogram de kommende tre weekender, hvor der skal køres European Cup i Tjekkiet den 27.-28. maj og både World Cup og European Cup i Tyrkiet hhv. den 3.-4. juni og 10.-11. juni.

Der kommer til at være lidt udskiftning i den danske landsholdstrup mellem de tre løbsweekender, da nogle ryttere fortsat døjer med skader, og Marcus Leth er i gang med en eksamensperiode. Følgende ryttere stiller til start i alle tre løb:

Elite women:
Dorte Balle (Limfjord BMX)
Malene Kejlstrup (Randers BMX)

Elite men:
Jakob Sardag (Roskilde BMX)
Kasper Olsson (Københavns BMX)

Magnus Dyhre (Taulov BMX) slutter sig til holdet i Tyrkiet, hvor han deltager i begge løbsweekender. Han er på vej tilbage fra en skade, han pådrog sig i Verona i begyndelsen af året. Det har taget længere tid end forventet at komme sig, men nu ser det ud til at gå den rigtige vej. Også Marcus Leth (Randers BMX) rejser til Tyrkiet, hvor han kører med i den sidste løbsweekend.

Rikke Balle (Limfjord BMX) har været uheldig med styrt ved de sidste par løb og stiller derfor ikke til start de kommende tre løbsweekender.

"Jeg synes, at vi står et godt sted," udtaler landstræner Klaus Bøgh Andresen. "Vores ryttere kører stærkt, og det bliver nogle spændende løbsweekender."

Assisterende talenttræner Kenneth Rose har følgende tre ryttere med til European Cup i Tjekkiet og Tyrkiet: Marcus Leimberg (Københavns BMX), Oliver Sayk (Aalborg BMX) og Jonas Idskov (Randers BMX).

“Jeg ser med stor spænding frem til Europacuppen med vores talentfulde juniorryttere," fortæller Kenneth Rose. "Vi vil arbejde videre med det fundament, vi har opbygget fra vores tidligere Europacups. Også denne gang vil vores primære fokus være på processen og den læring, vores juniorer opnår gennem deres deltagelse. Ved at sætte realistiske og målbare mål for weekenden håber vi at kunne udvikle deres evner inden for vedholdenhed, teamwork og personlig udvikling. Vi opfordrer dem til at se hver konkurrence som en mulighed for at lære, uanset resultatet. Jeg har stor tillid til rytternes evner og ser Europacuppen som endnu en god mulighed for at teste det store arbejde, der bliver lagt af rytterne i dagligdagen.”