Så er der sat navne på de tre ryttere der repræsenterer Danmark i mountainbike ved sommerens OL i Tokyo. Mountainbike-rytterne Sebastian Fini, Caroline Bohé og Malene Degn trækker i Dannebrogstrikot og alle som debutanter til OL.

Det er således tre spændte debutanter der for første gang skal i ilden til et OL.
Landstræner Mads Bødker sætter følgende ord på udtagelsen af de tre ryttere: ” Det er 3 unge ryttere vi sender til OL. De har alle vist at de kan præstere på højeste niveau, men når det er sagt, har de stadig fremtiden foran sig, og vi skal nok ikke forvente et egentligt top resultat før i 2024. Der har vi forhåbentligt også 2 herrer med. Kvalifikations systemet tilgodeser desværre ikke de mindre nationer som har smallere brede i toppen og i vores tilfælde har Annika Langvad, der jo har stoppet karrieren, en stor andel i at vi nu kan sende to kvinder til OL.. Jeg glæder mig meget til at komme til IZU igen, vi var der til Test Event i 2019 og fik gode erfaringer med hjem. Ruten er meget spektakulær og teknisk udfordrende, hvilket passer vores ryttere godt” slutter en forventningsfuld landstræner.

Også rytterne ser frem mod OL.
Malene Degn giver udtagelsen disse ord med på vejen: ”I bund og grund er jeg bare superstolt, over det vi har opnået over de sidste 10 år. Fra at jeg startede med MTB landsholdet og Mads Bødker, ved ungdoms EM i 2011, til at vi nu står i 2021 og skal til OL. Det bliver ikke større. Der har været mange op- og nedture, men vi har konstant fokuseret på processen, hvilket jeg tror er en af grundende til at vi står her i dag. At komme til OL føles som både held og forstand. Utroligt meget hårdt arbejde og en sjat held, har fået det hele til at føles endnu vildere, når det nu lykkes. Jeg er superspændt og enormt glad for at skulle repræsentere Danmark og de danske MTB'ere til sommer” siger en stolt Malene degn.

Caroline Bohé er også tæt på at revne af stolthed: ”De olympiske Lege i Tokyo er mit første OL. I 2016 sad jeg klisteret til skærmen og fulgte med. Det satte ild til en drøm inde i mig, som jeg ikke tror jeg helt har forstået er ved at gå i opfyldelse. Jeg er virkelig stolt over at være udtaget, og der er ingen tvivl om at det er en barndomsdrøm som går i opfyldelse. Jeg har haft en virkelig god start på året, og jeg tror aldrig jeg har været bedre kørende end jeg er lige for tiden. Hvis alt spiller på dagen, tror jeg på top 15 er et realistisk mål. Jeg har gode erfaringer fra forrige års testevent på ruten i Tokyo, og med de stejle stigninger og tekniske elementer tror jeg ruten ligger rigtig godt til mig” slutter Caroline Bohé.

Og truppens mandlige islæt Sebastian Fini ser også frem mod OL: ”det er en kæmpe drøm som er gået i opfyldelse for mig. Jeg har arbejdet hårdt og ofret meget for at nå dertil gennem mange år. Jeg glæder mig utrolig til at repræsentere Danmark til verdens største sportsbegivenhed. Jeg glæder mig rigtig meget til cykelløbet, men i den grad også til at se hele set-uppet omkring OL og hvordan sådan et stort event løber af stablen. Det bliver en oplevelse for livet er jeg sikker på, men forhåbentlig ikke det sidste OL. Jeg har et mål om at kunne placere mig i top 10, og det vil jeg arbejde hårdt og fokuseret mod. Det er bestemt realistisk når jeg ser på andre løb jeg har kørt i sæsonen i år” slutter en kampklar Sebastian Fini.

Mountainbike-konkurrencerne bliver afviklet på en bane ved Izu cykelcenter, cirka 130 kilometer fra Tokyo. Her ligger også velodromen, hvor de danske baneryttere skal konkurrere.