I weekenden køres den 71. udgave af to-dagesløbet Grand Prix General Patton i Luxembourg - løbet er en del juniorherrernes Nations' Cup, og U19-landstræner Michael Berling har valgt at give flere nye ryttere chancen på landsholdet.

GP General Patton køres 7. og 8. juli, og efter et langt og hårdt forår for rytterne, der også har et hårdt program i sigte, har Michael Berling blandet kortene til løbet:

"Det er naturligt med lidt rotation omkring landstruppen, hvor der venter mange opgaver forude for rytterne. Derfor tager jeg til Luxembourg med et ungt og relativt uprøvet hold i Nations' Cup-sammenhæng," fortæller Berling.

Landstræneren understreger dog, at der er tale om ryttere på højt niveau - blandt andet er der blevet plads til fire spændende førsteårs U19-ryttere i Anders Foldager, Emil Vinther Schmidt, Benjamin Hertz og Joshua Amos Gudnitz:

"Det er ryttere med stort potentiale, som alle har kørt en flot første halvsæson, og derfor vil jeg godt se, hvad de kan præstere på den internationale scene," siger Michael Berling.

De sidste to ryttere i truppen er begge andetårs U19-ryttere - Sebastian Kolze Changizi og Thomas Rald Kaspersen:

"Det er to ryttere, som topper rent formmæssigt, og det bliver spændende at se, hvor de ligger i forhold til de bedste på verdensplan." 

Selvom Danmark sender et ungt hold af sted, så er ambitionerne stadig høje, fastslår Michael Berling:

"De danske juniorer er i den absolutte verdenselite, så derfor kan disse drenge også køre stærkt. Men for mig er det mere et spørgsmål om proces og teamwork, end om vi opnår den ene eller anden placering på dagen. Vi kører selvfølgelig efter at vinde, men for mig er det lige så vigtigt, at de unge mennesker får noget med sig hjem, som de kan bruge i deres udvikling," slutter landstræneren. 

Efter fornemme præstationer gennem hele sæsonen, indtager Danmark den øjeblikkelige 2. plads i Nations' Cup efter Norge.

Truppen:
Joshua Amos Gudnitz - Team ABC Junior
Benjamin Hertz - Team ABC Junior
Sebastian Kolze Changizi - Team Mascot WorkWear
Anders Foldager - Team Mascot WorkWear
Emil Vinther Schmidt - Team Hechmann Cycling - Slagelse Junior
Thomas Rald Kaspersen - Uno-X Danish Junior Team