Fredag indleder det danske herrejunior-landshold etapeløbet GP Rüebliland, der for mange nationer er sidste forberedelsesløb før VM i slutningen af september - U19-landstræner Michael Berling har seks stærke ryttere med til Schweiz og tror på et godt resultat.

GP Rüebliland køres fra fredag til søndag og består af tre kuperede etaper med en del højdemeter samt en kort enkeltstart. Terrænet minder meget om de udfordringer, der venter i Innsbruck, og for den danske trup er der ligeledes tale om et optaktsløb, hvor rytterne skal overbevise landstræneren om, at de skal udtages til VM - men Michael Berling forventer også, at holdet kan køre med om topplaceringer:

"Jeg har et stærkt hold med til Schweiz, og vi kommer for at køre med om den samlede sejr. Men VM er lige om hjørnet, og derfor skal vi prøve nogle ting af i forhold til landevejsløbet," fastslår U19-landstræneren. 

Selvom GP Rüebliland ikke er et Nations Cup-løb, er det prestigemæssigt et vigtigt løb, der har deltagelse af nogle af verdens bedste juniorer. I 2017 formåede Ludvig Anton Wacker at køre sig på podiet på fjerde etape, mens Jacob Hindsgaul blev nr. 10 i det samlede klassement og nr. 2 i bjergkonkurrencen - og håbet er, at den præstation kan blive fulgt op i årets udgave.

Det danske U19-herrelandshold til GP Rüebliland:

Aksel Beck Skot-Hansen - Team Mascot Workwear
Frederik Thomsen - Team Mascot Workwear
Sebastian Changizi - Team Mascot Workwear
Jacob Hindsgaul - Team Herning CK Junior
Thomas Rald Kaspersen - Uno-X Danish Junior Team
Marcus Sander Hansen - Uno-X Danish Junior Team