Det danske U19-kvindelandshold er rejst til det sydlige Holland for at køre weekendens etapeløb Watersley Ladies Challenge som optakt til VM, og landstræner Tayeb Braikia ser det som en vigtig mulighed for rytterne til at høste erfaring og forberede sig til sæsonens højdepunkt.

Watersley Ladies Challenge begynder fredag og består af tre etaper. Ruterne giver rytterne nogle af de samme udfordringer, som de møder i Yorkshire – og Tayeb Braikia ser løbet som en god mulighed for at forberede U19-kvinderne til VM:

"EM var meget præget af styrt og glatte veje, og derfor har det været vigtigt at få et løb i kalenderen før VM. Watersley har både nogle korte, hårde stigninger og de klassiske tempostykker, og så vil mange af VM-konkurrenterne være til start, så på den måde ligger det optimalt i forhold til vores forberedelser," siger Tayeb Braikia.

For den danske landstræner er weekendens resultater uden betydning, da det handler om, at rytterne finder hinanden og for afprøvet forskellige taktiske dispositioner.

Desværre har Mie Saabye, der sidste år kørte sig i top 10 i Innsbruck, været nødt til at rejse hjem fra forberedelserne og kommer ikke til at stille til start i Yorkshire: 

"Mie føler sig hverken fysisk eller mentalt klar til VM, og så er det den rigtige beslutning at melde fra. Det er vigtigt, at vi giver de unge ryttere tid og ro, og der skal være mulighed for at træffe den slags svære valg i fællesskab med os som trænere og ledere. Beslutningen er respektfuld over for både holdkammeraterne og landsholdet generelt,” fastslår den danske kvindelandstræner. 

Det danske U19-kvindelandshold til VM består af:

Enkeltstart
Mette Egtoft Jensen - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Maria Bertelsen – Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk 

Linjeløb
Mette Egtoft Jensen - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Maria Bertelsen – Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Mille Troelsen – Herning Cykle Klub

Til Watersley Ladies Challenge er udtaget følgende ryttere til U17-landsholdet:
Gullborg Guttesen – Herning Cykle Klub
Julie Uhre – Give Cykelklub
Victoria Lund – Køge Cykel Ring
Laura Auerbach-Lind – Amager Cykle Ring
Solbjørk Minke Anderson – Amager Cykle Ring
Nadja Reichel – Amager Cykle Ring