Landstræner Anders Lund ser forventningsfuld frem mod to store løb som de danske U23 herrer deltager i. For første gang siden august 2020 skal der nu endelig køres landsholdsløb. I henholdsvis Polen og Tjekkiet skal de danske U23 ryttere prøve kræfter mod et internationalt felt af stærke ryttere.

Den første styrkeprøve finder sted, med start lørdag den 29. maj. Her køres det polske etapeløb Orlen Nations Grand Prix. Løbet består af to relativt korte let kuperede etaper og landstræner Anders Lund sætter disse ord på løbet:
”Det er grundet Corona-aflysninger årets første  U23 Nations Cup, så jeg forventer to meget intense dage, hvor der må være en del opsparet energi i de unge ryttere, der skal ud i weekenden. Det er ingen hemmelighed at løbet falder sammen med den store danske UCI weekend (GP Herning og Fyn Rundt), og at dette har givet plads til flere unge ryttere. Jeg glæder mig virkelig til at se rytterne prøve sig af i det skarpeste internationale U23 selskab. Lige nu er det virkelig svært vurderer hvor vi står, eftersom der ikke har været kørt U23 landsholdsløb siden EM i August 2020. Jeg er er derfor virkelig spændt på det her” konstaterer Anders Lund.

Ryttere - Orlen Nations Grand Prix:
Frederik Irgens Jensen, BHS PL Beton Bornholm
Emil Schandorff Iwersen, BHS PL Beton Bornholm
Anders Foldager, Herning CK Elite
Tobias Lund Andresen, Development Team DSM
Kasper Viberg Søgaard, Team CO:Play-Giant
Robin Juel Skivild, Uno-X DARE Development Team

Weekenden efter gælder det Fredsløbet (Course de la Paix Grand Prix), der køres fra torsdag den 3. Juni til søndag den 6. Juni. Fredsløbet har tidligere været et af de løb, hvor unge danske ryttere har vist store resultater. Ryttere som Magnus Cort, Nicklas Eg, Mads Pedersen og Magnus Bak Klaris, har tidligere i karrieren stået øverst på podiet. Men nu gælder det U23 landsholdet, som Anders Lund glæder sig til at se i action på de Tjekkiske veje.
Landstræneren giver løbet denne kommentar: ”Fredsløbet plejer at være et godt løb for det danske U23 landshold, og jeg tror på at vi kommer til særligt at præge løbets første del – med den indledende prolog og kuperede første etape. Herefter følger to hårde bjergetaper, hvor det er vanskeligere at sige hvor vi står som hold. Men det er vigtigt for rytternes udvikling at prøve kræfter med udfordrende terræner, så jeg glæder mig til at komme i gang med den del også” slutter en forventningsfuld Anders Lund.

Ryttere - Fredsløbet (Course de la Paix Grand Prix):
Julius Johansen, Uno-X Pro Cycling Team
Johan Price-Pejtersen, Uno-X Pro Cycling Team
Anders Foldager, Herning CK Elite
Tobias Lund Andresen, Development Team DSM
Marcus Sander Hansen, BHS PL Beton Bornholm
Aksel Bech Skot-Hansen, ColoQuick Cycling