Der er lagt op til et af de mest dramatiske og spændende verdensmesterskaber i landevejscykling i mange år, når Innsbruck lægger veje og bjerge til årets kamp om regnbuestriberne - og netop det kuperede terræn betyder, at det danske U23-landshold består af ryttere, vi forhåbentlig også kommer til at følge i fremtidens Grand Tours.

Til linjeløbet har cheflandstræner Anders Lund udtaget et hold med to kaptajner - Jonas Vingegaard Rasmussen og Jonas Gregaard Wilsly har begge vist, at de har potentiale til at begå sig blandt verdens bedste bjergryttere, og til at hjælpe sig på årets VM-rute har de ingen ringere end sidste års U23-verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, Quick-Step-stagiare Mikkel Frølich Honoré og den tidligere vinder af juniorernes Paris-Roubaix Magnus Bak Klaris. 

Anders Lund er optimistisk og har især hæftet ved sig de gode takter, alle rytterne på VM-holdet viste i "ungdommens Tour de France" - Tour de l'Avenir:

“Jeg ser gode muligheder for et godt VM-resultat. Vingegaard er kommet stærkt ud af l’Avenir og ligner en, der kan ramme topformen i Innsbruck, mens Gregaard har haft et flot stabilt niveau på stigningerne gennem sæsonen. Til at hjælpe sig har de Bjerg, Honoré og Klaris, der alle leverede varen i l’Avenir,” siger cheflandstræneren. 

På enkeltstarten skal Mikkel Bjerg ud at forsvare trøje og titel, og da han som verdensmester automatisk er kvalificeret, har Danmark hele tre ryttere til start i tempodisciplinen. Mikkel Bjerg får selskab af Mathias Norsgaard Jørgensen og Johan Price-Pejtersen, og med tre så stærke ryttere i landsholdstrikoten er forhåbningerne store:

“Bjergs U23 VM-titel i disciplinen sidste år har udløst en vigtig ekstra plads, så vi kan stille med tre super kompetente TT-ryttere i Innsbruck. Bjerg er forsvarende mester, og de seneste tests viser, at han er klar til at køre med helt i toppen igen i år. Norsgaard og Price-Pejtersen tilhører også begge den absolutte U23-elite i enkeltstart, så samlet set er forventningerne store i disciplinen,” fortæller Anders Lund. 

Det danske U23-herrelandshold til VM består af: 

Linjeløb
Jonas Vingegaard Rasmussen - coloQuick Cycling
Jonas Gregaard Wilsly - Astana Pro Team
Mikkel Frølich Honoré - Quick-Step Floors
Mikkel Bjerg - Hagens Berman Axeon
Magnus Bak Klaris - BHS-Almeborg Bornholm 

Enkeltstart
Mikkel Bjerg - Hagens Berman Axeon
Mathias Norsgaard Jørgensen - Riwal CeramicSpeed Cycling Team
Johan Price-Pejtersen - coloQuick Cycling