Onsdag indledes dette års udgave af Giro della Valle d'Aosta med en 7,9 kilometer lang bjergprolog, og cheflandstræner Anders Lund håber, at det danske U23-landshold kan følge op på sidste års flotte fjerdeplads til Niklas Eg. 

Valle d'Aosta, der tidligere har haft vindere som Thibaut Pinot og Fabio Aru, er et af sæsonens højdepunkter på U23-kalenderen. Efter onsdagens prolog åbner løbet for alvor torsdag med en hård bjergetape, mens fredagen står på en hård kuperet etape i Liège-terræn, inden løbet afgøres lørdag og søndag med to store bjergetaper. 

Selvom Anders Lund stiller med et formstærkt hold og gode etapeløbsryttere, bliver det spændende, om U23-herrerne kan følge op på den positive første del af sæsonen:

“Vi stiller med det skarpe bjerghold, og jeg glæder mig til at se om vi kan holde niveauet fra Fredsløbet, hvor Schultz, Gregaard og Vingegaard var med helt fremme," siger cheflandstræneren.

Anders Lund peger også på, at netop løbets profil og betydning altid gør det ekstra interessant at følge de danske ryttere:

"Løbet betragtes som sæsonens hårdeste U23-bjergløb, og det er et de vigtige udstillingsvinduer for U23-ryttere,” fastslår Anders Lund.

Det danske U23-herrelandshold til Giro della Valle d'Aosta: 
Jonas Vingegaard Rasmussen - Team coloQuick
Jonas Gregaard Wilsly -  Riwal CeramicSpeed Cycling Team
Andreas Lorentz Kron -  Riwal CeramicSpeed Cycling Team
Mikkel Frølich Honoré - Team Virtu Cycling
Jesper Schultz - Team Virtu Cycling