Når de danske U23-herrer om godt en uge rejser til VM i Yorkshire, er det med den stærkeste enkeltstartstrup nogensinde – hele fire danskere er til start i tempodisciplinen, og cheflandstræner Anders Lund lægger ikke skjul på, at målet er medalje.

For godt og vel en måned siden ryddede de danske U23-herrer bordet på enkeltstarten ved EM, da Johan Price-Pejtersen blev europamester og Mikkel Bjerg vandt sølv – og Anders Lund både håber og tror på, at de danske ryttere kan følge op på den bedrift:

"Vi stiller med et exceptionelt stærkt enkeltstartshold til VM. Danmark er den helt store enkeltstartsnation i U23-kategorien, og forventningerne er tilsvarende høje. Price-Pejtersen og Bjerg stiller op som henholdsvis europamester og forsvarende verdensmester, hvilket har udløst to ekstra pladser, og målet er at genvinde verdensmesterskabet," fastslår Anders Lund.

Den danske cheflandstræner har desuden VM-bronzevinderen fra 2018, Mathias Norsgaard Jørgensen, og Morten Hulgaard med i truppen til enkeltstarten, og med så mange klasseryttere til start, er der en klar medaljemålsætning:

"I et ikke helt urealistisk drømmescenarie står vi med mere end én medalje, når enkeltstarten er kørt. Man skal selvfølgelig altid passe på med at være overmodig, og det er måske hybris grænsende til blasfemi at tale om flere medaljer i samme cykelløb, men niveauet er bestemt til det," siger den danske cheflandstræner.

I linjeløbet er det naturligvis sværere at spå om de danske chancer, men med tanke på Niklas Larsens EM-sølv og PostNord Danmark Rundt-triumf samt Andreas Stokbros sejr i U23’ernes Flandern Rundt i år, er der også her grund til forsigtig optimisme:

"I linjeløbet håber vi også at kunne køre med om medaljerne. Vi har to gode afsluttere i Andreas Stokbro og Niklas Larsen, og så har vi et rigtig stærkt hold til at sætte præg på løbet," fortæller Anders Lund.

Han maner dog også til besindighed, for flere andre nationer stiller med meget stærke hold, og især belgierne bliver svære at styre, mener cheflandstræneren:

"Det er mange potentielle vindere af det her VM, og belgierne stiller med et halvt WorldTour-hold med Jasper Philipsen i spidsen, og der bliver vi nødt til at køre klogt og overveje vores modtræk meget grundigt, når de spiller ud," slutter Anders Lund.

De danske U23-herrer til VM i landevejscykling 2019 er:
Enkeltstart
Mikkel Bjerg - Hagens Bergman Axeon
Johan Price-Pejtersen – coloQuick Cycling
Mathias Norsgaard Jørgensen – Riwal Readynez Cycling Team
Morten Hulgaard – coloQuick Cycling

Linjeløb
Andreas Stokbro Nielsen - Riwal Readynez Cycling Team
Andreas Lorentz Kron - Riwal Readynez Cycling Team
Mathias Norsgaard Jørgensen - Riwal Readynez Cycling Team
Mikkel Bjerg - Hagens Bergman Axeon
Morten Hulgaard - coloQuick Cycling
Jakob Hindsgaul - coloQuick Cycling (erstatter Niklas Larsen – coloQuick Cycling)

Se det fulde program for VM i Yorkshire her