Fredag begynder Tour de l'Avenir, som er det absolut største etapeløb for U23-ryttere - og cheflandstræner Anders Lund har igen et meget talentfuldt dansk landshold med til ’ungdommens Tour de France’.

Tour de l'Avenir er blevet kørt siden 1961, og listen over vindere tæller ud over prominente navne som LeMond, Indurain og Fignon nuværende stjerner som Quintana, Chaves og sidste års vinder Egan Bernal. Danske Niklas Eg formåede også at køre sig på podiet sidste år, da han sikrede en flot samlet tredjeplads, mens Kasper Asgreen havde hele fire dage i gult efter at have vundet første etape.

Dette års udgave byder som altid på flere hårde bjerge, som også har været en del af Tour de France, men i år er der desuden tilføjet en ekstra løbsdag til programmet - og især de sidste to etaper, der også kan følges på Eurosport, bliver fantastisk hårde, og cheflandstræneren glæder sig til et spændende løb:

“l’Avenir er et højdepunkt på U23-kalenderen, og med hele ti etaper kan rytterne se frem til en lang og krævende udgave af løbet," fastslår Anders Lund.

Landsholdets sammensætning gør, at Anders Lund ser mulighed for gode resultater på både de helt flade, de kuperede og de deciderede bjergetaper - og han vil heller ikke afvise endnu en positiv dansk markering samlet:

"Vi stiller med et rigtig stærkt hold, som jeg forventer, kan gøre sig gældende i det samlede klassement såvel som på de enkelte etaper,” siger cheflandstræneren.

Tour de l'Avenir køres fra 17. til 26. august.

Det danske U23-landshold består af:

Jonas Gregaard Wilsly - Astana Pro Team
Mikkel Frølich Honoré - Quick-Step Floors
Mikkel Bjerg - Hagens Berman Axeo
Jonas Vingegaard Rasmussen - coloQuick Cycling
Andreas Stokbro Nielsen - Riwal CeramicSpeed Cycling Team
Magnus Bak Klaris - BHS-Almeborg Bornholm