VM i cyklecross afholdes den 29. og 30. januar 2022 i Fayetteville Arkansas, USA. Det danske landshold stiller til start med et lille hold, der godt kan lave interessante resultater.

”VM er et mesterskab og ikke et udviklingsløb. Ruten er teknisk og krævende for rytterne. Med afholdelse i USA tager turen en væsentlig del af det aktivitetsbudgettet, jeg har til rådighed, hvorfor jeg har udtaget en smallere trup, end vi har set tidligere. Der kommer andre løb, hvor vi kan tage en større trup med,” siger Benjamin Justesen, landstræner i cyklecross.

Danmarks Cykle Union har igangsat et arbejde med at udvikle crossryttere, der på sigt kan gøre sig gældende på internationalt eliteplan. Arbejdet tager blandt andet sit afsæt i opbygning af en elitekultur i miljøet. Der skal trænes og tænkes som en professionel cykelrytter, og det tager tid at blive seriøs og vidende på alle fronter.

Rytterne i miljøet har taget godt imod tiltagene, og både de som er en del af crosslandsholdet, og de ryttere der er lige udenfor, har vist stor dedikation og arbejdsomhed trods COVID-19 situationen. Det hårde arbejde ses i løbene, hvor en tidligere meget smal trup er blevet bredere, og hvor flere ryttere, viser et højere niveau. Der ses flere ryttere, som med den rette udvikling, kan køre sig på landsholdet til fremtidige mesterskaber.

Med baggrund i dette har Benjamin Justesen udtaget nedenstående ryttere til det forestående VM i USA:

U19
Gustav Heby Pedersen - (Aalborg Mountainbikeklub)
Daniel Weis Nielsen - (Team NPV - Carl Ras, Roskilde J.)

U23
Gustav Frederik Dahl - (Give Cykelklub)

De tre udtagne ryttere har flyttet sig betydeligt hen over sæsonen. Særligt har den nykårede U19 Danmarksmester, Daniel Weis, kørt rigtig stærkt og vist, at han har potentiale til en top 10 på en god dag til VM. Det er derfor med optimisme, at landstræner Benjamin Justesen har udtaget den VM-trup, der skal repræsentere Danmark ved VM i cyklecross. Målsætningen for landsholdet er en top 10 i U19 og en top 20 i U23 klassen.