Det danske banelandshold skal de kommende weekender forsøge at hente vigtige UCI-point i World Cup-løbene i Canada og Chile, og selvom assisterende landstræner Martin Lollesgaard ser de to stævner som en del af en udviklingsproces, håber han på topplaceringer i blandt andet omnium. 

Det er et ung banehold, Martin Lollesgaard har med til Canada, og derfor er fokus altså på henholdvis forberedelser til VM og på at opbygge erfaring:

"Vi er her med et ret uprøvet hold i World Cup-sammenhæng, og lige så vigtigt, som det er at få en fornuftig mængde point med hjem, er det, at de unge ryttere lærer at løse opgaven i de forskellige løb. Det er klart, at vi i holdløbet gerne vil i top 8, så vi kan få flere løb og point med hjem i bagagen," siger Lollesgaard.

Han ser som nævnt World Cup-løbene som en del af en udviklingsproces og vil ikke komme med de helt skarpe resultatmæssige målsætninger, men Lollesgaard håber dog på, at Trine Schmidt og Niklas Larsen kan gøre det godt i omnium:

"I de to omnium-løb går vi efter topplaceringer. Både Trine og Niklas har tidligere i år vist, at deres niveau er godt, og det gør naturligvis, at vi gerne vil ud og vise, hvad vi kan. Begge ryttere er ved at bygge op frem mod VM, men jeg tror sagtens, at de kan være konkurrencedygtige i toppen tabellen alligevel," fastslår den assisterende landstræner.

Lollesgaard peger på, at det er generelt er svært at sætte målsætninger rent resultatmæssigt, da niveauet i felterne og de forskellige landes hold er af svingende kvalitet, men han tror på, at Mathias Krigbaum og Niklas Larsen kan være med, hvor det er sjovt i herrernes parløb.

Julie Leth var så uheldig at pådrage sig en mindre skade under World Cup-forberedelser i Ballerup, så her vil det være en succes, hvis blot danskerne er i stand til at gennemføre løbet i Canada - men Lollesgaard forventer, at billedet vil være et andet i Chile:

"Det er meget vigtigt for os ikke at presse noget igennem nu, der kan ramme os senere i form af en forværring af skaden. Vi har et parløb igen i Santiago om en god uges tid, og der er jeg ret sikker på, at Julie og Trine kan være med i toppen af resultatlisten, hvis vi lige passer lidt på og ikke forcerer noget," forklarer Lollesgaard.

Den danske banelandsholdstrup til World Cup i Canada og Chile er:

Trine Schmidt (omnium og parløb)
Julie Leth (parløb)
Niklas Larsen (holdløb, pointløb, parløb, omnium)
Mathias Krigbaum (holdløb og parløb)
Mathias Larsen (holdløb)
Kristian Kaimer Eriksen (holdløb)
Matias Malmberg (holdløb)

< tilbage til forsiden