Der er flere nye navne i den U19-landsholdstrup, som i næste uge rejser til EM i Alkmaar, og U19-landstræner Michael Berling ser frem til at give rytterne muligheden ved et internationalt mesterskab.

EM-holdet består af fire førsteårs- og to andetårsryttere, og Michael Berling ser EM som en god anledning til at lade lidt yngre ryttere høste erfaring og mulighed for at prøve sig selv af ved et internationalt mesterskab.

”EM giver mig mulighed for at prøve flere af de mange spændende førsteårsryttere af, der endnu ikke har haft chancen i løbet af sæsonen,” siger Michael Berling.

U19-landstræneren slår dog fast, at kvaliteten på holdet er høj trods den lave gennemsnitsalder, og han peger samtidig på, at ruten passer de danske EM-ryttere:

”Ruten i Alkmaar er oplagt til at prøve nogle af de hurtige ryttere af, som ikke har været en del af truppen i de mere bjergrige Nations’ Cup-løb,” forklarer Michael Berling.

Selvom landstrænerens fokus er på de langsigtede mål, tror han på, at de danske ryttere kan levere en god EM-præstation: 

”Vi kommer til mesterskaberne for at gøre det så godt som muligt. Rytterne har kvaliteterne til at lave resultater på den lange bane, og erfaringen ved at være en del af stort mesterskab er vigtig i det perspektiv,” understreger U19-landstræneren.

EM-enkeltstarten køres af Adam Holm Jørgensen og Sebastian Andreasson, begge Team ABC Junior, der blev henholdsvis nummer fire og fem ved DM:

”På enkeltstarten er der blevet plads til de to hurtigste førsteårsjuniorer fra årets DM, og ruten passer også glimrende til de to,” slutter Michael Berling.

Det danske U19-herrelandshold til EM består af: 

Linjeløb
Adam Holm Jørgensen – Team ABC Junior
Sebastian Andreasson – Team ABC Junior
Tobias Aagaard Hansen – Cykling Odense
Frederik Erringsø – Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior
Mads Fenneberg – Team Mascot Workwear
Anders Foldager – Team Mascot Workwear 

Enkeltstart
Adam Holm Jørgensen – Team ABC Junior
Sebastian Andreasson – Team ABC Junior