120 unge U17 og U19 ryttere var søndag den 7. november samlet til Uno-X Talent Camp 2021.

Ved søndagens camp, arrangeret af Danmarks Cykle Union, Uno-X og MOT Danmark var såvel ryttere, som ledere og staff samlet til hygge, foredrag og teambuilding-opgaver under ledelse af MOT Danmark - en af Uno-X’s samarbejdspartnere. Dagen gav deltagerne et indblik i arbejdet med ungdomsryttere i Danmarks Cykle Union, og så fik de unge deltagere også en god lejlighed til at hilse på de andre U17- & U19-ryttere., ligesom de fik gode råd med på vejen af de to World tour ryttere Emma Norsgaard og Mikkel Bjerg.

På Uno-X Talent Camp, fik deltagerne værdifulde input til det at være cykelrytter. MOT Danmark gav, gennem forskellige sessioner og teambuilding øvelser, de unge mennesker en række værktøjer, ud fra MOT ideen om at skabe et tryggere samfund gennem dét at styrke unges robusthed, bevidsthed og mod – mod til at leve, mod til at vise omsorg og mod til at sige nej. Der er ingen tvivl om at rytterne, der kom fra forskellige discipliner, på denne måde blev godt rystet sammen på tværs af cykelsporten.

Weekendens Uno-X Talent Camp markerede også startskuddet på et nyt partnerskab mellem Uno-X og DCU, med henblik på at sikre målrettet talentudvikling af kvindelige cykelryttere frem til OL i 2024 og cementere de danske rytteres plads i den internationale elite. Det skal ske med flere samlinger, hjælp til personlig udvikling, udvidet løbsprogram og tættere integration mellem banecykling og landevejscykling

Alt i alt, var det for såvel arrangører som deltagere, en rigtig spændende dag, der i den grad viste at det bobler af talent og entusiasme i dansk cykling.