Lørdag den 14. oktober, danner Vejle Ådal/Vingsted, rammen om et forrygende mesterskab, der ikke kun er for eliten, men i særdeleshed også for bredden!

I samarbejde mellem Danmarks Cykel Union, Breakaway Cycling Club og Adventure Cycling, inviteres til det første officielle Danmarksmesterskab i Gravel cykling

Gravel cykling kombinerer det bedste fra landevej og offroad cykling, og udfordrer ryttere med varieret terræn, smuk natur og en helt unik oplevelse. Det danske mesterskab i Gravel vil være en festlig lejlighed til at konkurrere med ryttere fra cykelklubber fra hele landet, udveksle erfaringer og skabe gode minder fra et spændende løb.

Fra løbets arrangørside siger Mads Christensen: “Jeg glæder mig utroligt meget til at sætte gang i det første officielle Gravel DM. Sammen med DCU, har jeg længe arbejdet på at give Gravel cykling nogle bedre vilkår, da interessen for denne disciplin er helt enorm. Ruten er sammen sat så den har et godt flow, med både grus, landevejs stykker og små stigninger der rigtigt kan “ruske” op i felterne. Man kan måske godt kalde ruten for en mini udgave af Flandern rundt på grus.”

Gravel DM i Vejle Ådal:
Dette DM finder sted i Vejle Ådal, og tilbyder en spændende kombination af udfordringer, varierende terræn og giver rytterne mulighed for at opleve en række forskellige underlag og stigninger, alt sammen i smukke omgivelser i Vejle Ådal.

Vingsted Hotel og Konferencecenter udgør start- og målområde for denne begivenhed.

Rute, underlag og stigninger:
Omgangen, der strækker sig over 18,8 km, byder på en varieret blanding af asfalt og grusveje samt udfordrende stigninger undervejs.
Ruten består således af 40% asfaltveje og 60% grusveje, hvilket kan give løbet en helt særlig dynamik. Med godt 170 højdemeter pr. omgang er ruten ikke kun teknisk udfordrende, men kræver også god udholdenhed og styrke fra rytterne.
Omgangen inkluderer i alt 3 længere stigninger. To af disse stigninger foregår på grus underlag, hvilket tilføjer en ekstra dimension af teknisk udfordring. Den tredje stigning er på asfalt.
Ruten vil ikke være afspærret, men det vil være trafikregulering ved vejkryds og sving. Derfor opfordres der til, at færdselsregler overholdes og at der køres i højre side af vejen! Forreste rytter i Elitefeltet føres an af Master motorcykel.

DM jerseys:
Der uddeles officielle DM Jerseys til følgende klasser:
Herre & Dame Elite.
U23 Herre & Dame.
U19 Herre & Dame.

Tidsplan og startgrupper:
Startgrupper – konkurrencelicens krævende:
08:15 – U17, Drenge + Piger (56,4 km – 3 omgange)
08:20 – U15, Drenge + Piger (37,6 km – 2 omgange)
08:25 – U13, Drenge + Piger (18,8 km - 1 omgang)
10:00 – Elite, Herre + Dame (131,6 - 7 omgange)
10:03 - U23, Herre + Dame (112,8 - 6 omgange)
10.06 - U19, Herre + Dame (94 - 5 omgange)

Herefter startes Age Groupes med 2 minutter mellem hver gruppe.
Ryttere som kører på Conti-niveau eller derover skal starte i Eliteklassen uanset alder – dette glæder både herre og damer.
Ryttere tilhørende U23-klassen kan selv vælge om de vil stille op i Elite eller U23.
Master ryttere kan ligeledes selv vælge, om de vil stille til start i Elite klassen, eller Age Groupe.

Se mere om tilmelding m.v. på DETTE LINK

Vi opfordrer alle der dyrker gravel cykling, til at tage del i denne historiske begivenhed. Sammen har vi nu muligheden for at fremme Gravel cykling som en spændende ny løbsdisciplin i Danmark.
Vi ser frem til at byde jer velkommen til en dag fyldt med spænding og cykling på alle niveauer.