U19-kvinderne Alberte Greve, Astrid Sørensen, Ida Krum og Victoria Lund deltog i weekenden i det hollandske løb EPZ Omloop van Borsele, som er en del af UCI's Nations Cup.

Fredag bød på 14 km enkeltstart, hvor de danske kvinder kom godt fra start med fine præstationer. Victoria Lund blev bedste dansker og endte som nummer 13.

På anden etape forbedredes de danske placeringer, da Astrid Sørensen kørte en fin 11. plads hjem i spurten. Etapen blev kørt i et meget åbent landskab, og i den stærke vind blev feltet hurtigt splittet i flere grupper. Både Astrid Sørensen og Ida Krum sad med i forreste gruppe på hele etapen, mens Victoria Lund desværre blev fanget af et styrt og måtte jagte fronten de sidste 50 km. Ida Krum var en smule uheldig i spurten, men kørte ellers en rigtig god etape.
Alberte Greve havde en noget uheldig start, da hun styrtede allerede efter 5 km og måtte bruge tid på at skifte cykel. Hun gennemførte etapen, men gik desværre glip af den erfaring, som hun havde håbet på at kunne få med hjem. Alberte Greve sluttede uden for tidsgrænsen og måtte nøjes med en træningstur den sidste dag.

Sidste etape foregik i det samme åbne og vindblæste landskab. Astrid Sørensen og Ida Krum holdt sig i fronten af feltet, og Astrid Sørensen formåede da også at spurte sig til en meget velfortjent 7. plads.
"Det er tydeligt, at rytterne bliver bedre til at begå sig i feltet, og det er dejligt, at vi også har et par gode placeringer med hjem," siger landstræner Tayeb Braikia. "Jeg oplever, at rytterne prøver at samarbejde, men det vigtigste for mig er, at de trives og har det godt som gruppe. Vi har lavet nogle mål og har nogle fokuspunkter, som, jeg synes, samler gruppen, og som i fremtiden skal skabe det miljø, vi sigter efter."

Det hollandske etapeløb blev vundet af den britiske juniorverdensmester Zoe Bäckstedt.