Det danske triumftog til europamesterskaberne i Apeldoorn fik sat en tyk streg under det danske banelandsholds niveau og potentiale - en streg, der kun er blevet tydeligere efter de seneste to World Cups i Minsk og Glasgow.

Det danske banelandshold har i de seneste uger været travlt beskæftiget med henholdsvis EM i Apeldoorn og de to første af sæsonens i alt seks World Cup-afdelinger.

Ved det nyligt afholdte EM blev det danske 4.000 meter-hold europamestre, og den stjerneklædte kvartet viste på fornemmeste vis to fredage i træk, at de er et af de hurtigste hold i verden, da de formåede at vinde World Cup-guld i både Minsk og Glasgow - og derfor fører de naturligvis også årets World Cup.   

Top 5 World Cup-stillingen efter 2/6 runder i 4.000 meter holdforfølgelsesløb:

 

 

Minsk:

Glasgow:

Total:

1

Danmark

1000

1000

2000

2

Italien

800

900

1700

3

Frankrig

900

800

1700

4

GB

550

750

1300

5

Tyskland

750

550

1300

Det er ikke kun i 4.000 meter holdforfølgelsesløb, at Danmark fører World Cuppen. Lasse Norman Hansen blev nummer fem i omnium i Glasgow trods en mindre god start på løbet. Han blev blot blev nummer 11 i den første disciplin, scratch, og i tempo- og udskilningsløbet blev Norman Hansen henholdsvis nummer 7 og 13 - men i det afsluttende pointløb lykkedes det på imponerende vis Lasse Norman Hansen at køre sig fra en 12.-plads, til en samlet femteplads, og det resulterede i, at han nu fører World Cuppen med 725 point. 

De danske europamestre i parløb hos kvinderne, Julie Leth og Amalie Dideriksen, blev genforenet på banen i Glasgow, efter at Amalie Dideriksen ved første afdeling i Minsk havde dannet par med Trine Schmidt, hvor det blev til en 9. plads. Europamestrene havde ikke ligefrem heldet på deres side i Glasgow, da Julie Leth var så uheldig at styrte hele to gange i parløbet, men trods udfordringerne, fik parret kørt sig til en fin femteplads. 

Hos herrerne viste Michael Mørkøv og Lasse Norman ligeledes deres EM-trikoter frem på fornemmeste vis i Minsk, da stjerneparret snuppede guldet, og selvom World Cup-sejren ikke var så knusende som til EM, var det alligevel et dansk par i kontrol fra start til slut. 

Næste afdeling af årets World Cup køres i Hong Kong fra d. 29. november til d. 1.december, hvor der forventes et dansk hold med flere unge ryttere, der skal ud at høste erfaring.