Lørdag vandt Emil Vinjebo DCU Cuppens finale på de nordsjællandske veje - og med endnu en podieplacering viste Tobias Mørch Kongstad sig den stærkeste og mest stabile rytter i årets DCU Cup og sikrede den samlede sejr. 

Sidste afdeling af årets DCU Cup, der fra 2019 hedder DEMIN Cup, blev kørt på en hurtigt, intens og smuk rute i og omkring Tikøb. Løbet blev på alle måder kontrolleret af coloQuick, der også formåede at få fuldt udbytte af anstrengelserne, da Emil Vinjebo kørte fra en udbrydergruppe godt 15 kilometer fra mål og holdt til stregen, mens holdkammeraten Rasmus Bøgh Wallin vandt den lille forfølgergruppes spurt foran Tobias Mørch Kongstad.

I den samlede DCU Cup var det dog Riwal CeramicSpeed Cycling Team, der tog sig af de to øverste pladser, og øverst på podiet kunne netop Tobias Mørch Kongstad iføre sig - og beholde - den blå førertrøje som symbol på den samlede sejr.

Den blot 21-årige Kongstad har over hele sæsonen holdt et meget højt niveau, og han blev især en publikumsfavorit under årets PostNord Danmark Rundt, hvor han fik fightertrøjen og prisen som den mest angrebsivrige rytter efter på den ene etape efter den anden at have kastet sig ud i lange, spektakulære udbrud. Og med to andenpladser og en tredjeplads i årets DCU Cup er der tale om en meget fortjent samlet vinder.

Andepladsen i årets DCU Cup gik til Andreas Stokbro, ligeledes Riwal CeramicSpeed Cycling Team, mens Christoffer Lisson fra BHS-Almeborg Bornholm kørte sig ind på den samlede tredjeplads.

Finalen vil dog også blive husket for et smukt og følelsesladet 'tak for denne gang', da Chris Anker Sørensen kørte sit sidste løb i en lang og glorværdig karriere - og den sympatiske rytter fra Hammel gav sine fans en god oplevelse at slutte af på.

Med det niveau, de bedste hjemlige teams og ryttere har leveret i år, kan man kun glæde sig til DEMIN Cup 2019.