Troels Vinther og Jonas Aaen sørgede for dobbelttriumf til Riwal CeramicSpeed Cycling Team i "en forårsdag på heden", mens Casper Folsach fra Team ColoQuick med sin tredjeplads i det hårde løb understregede, at han ikke blot er en stjerne på banen, men også hører helt i toppen af dansk landevejscykling.

Årets første afdeling af DCU Cup var Grand Prix Volkswagen Herning, der køres på vejene med de klassiske grusstykker, og løbet blev præcis så dramatisk og spændende som forventet. Som altid matchede løbet i Herning de ambitiøse danske teams' tårnhøje niveau, og alt i alt gav det den bedst tænkelige start på den hjemlige cykel-superliga.

Løbet blev præget af styrt blandt navne som Asbjørn Kragh, Julius Johansen og Rasmus Quaade, og halvvejs var feltet sprængt i atomer. Der blev holdt skarpt øje med de to WorldTour-ryttere, og hvor Mads Pedersen missede finalen, sad Kasper Asgreen med i den gruppe, som Vinther, Aaen og Folsach rev sig endegyldigt løs fra og afgjorde det mellem sig.

De 189 benhårde kilometer blev kørt i et hæsblæsende tempo, og cheflandstræner Anders Lund var imponeret og ikke mindst meget tilfreds med det niveau, der bliver kørt cykelløb på i DCU Cuppen:

”Der er ingen tvivl om, at holdene bliver ved med at udvikle sig. De kommer op på et højere og højere niveau. Når jeg snakker med lederne fra holdene, er de alle meget begejstret for den udvikling, de er inde i. Jeg synes, de løfter sig som hold. Bundniveauet er højt, og alle kan levere på topniveau,” siger Anders Lund.