Årets VM blev i dag skudt i gang i Italien. Den første ud af fire discipliner var kvindernes VM i enkeltstart, hvor Danmark havde to ryttere med i form af Emma Norsgaard Jørgensen og Pernille Mathiesen.
Emma Norsgaard Jørgensen startede tidligt på enkeltstart og satte bedste tid. Danskeren sad længe i "hotseat", som symboliserede, at hun var den bedste rytter på ruten. Da de helt store temporyttere og favorittere kom i mål måtte danskeren dog se sig slået af seks ryttere.

”Det er lidt en blandet følelse. Vi havde en målsætning om top otte og Emma Norsgaard blev syver, så det var flot af hende,” forklarer den danske kvindelandstræner Tayeb Braikia.

"Ingen tvivl om, at det var en super præstation og resultat af Emma Norsgaard. Hun kørte op til sit bedste, så det er jeg meget glad for - både på hendes og selvfølgelig DCUs vegne."

Den tidligere U23-europamester, Pernille Mathiesen, levede ikke helt op til forventningerne og måtte nøjes med en 32. plads.
"Pernille fik det bare slet ikke til at fungere, det sagde hun selv bagefter. Hun kunne mærke, at hun ikke kunne finde de watt, som hun skulle. Det lykkedes aldrig rigtig at få åbnet for kræfterne og for ventilerne."

Landstræneren vil nu i samarbejde med Pernille Mathiesen se på hendes watttal og puls i håbet om, at de måske kan finde en forklaring på, hvorfor det ikke helt gik, som håbet i dag.

Verdensmesterskabet blev vundet af Anna van der Breggen (Holland), som sejrede med 15 sekunder ned til Marlen Reusser (Schweiz), mens Ellen van Dijk (Holland) sluttede på podiets nederste trin.

Storfavoritten og sidste års vinder Chloe Dygert (USA) styrtede og udgik.

Lørdag køres kvindernes VM i linjeløb, hvor Danmark satser på at Cecilie Uttrup kan køre et stort dansk resultat hjem.

Resultat
1. Anna van der Breggen – Holland 40.20.14
2. Marlen Reusser – Schweiz +0.15
3. Ellen van Dijk – Holland +0.31
..
7. Emma Norsgaard Jørgensen - Danmark +1.22
32. Pernille Mathiesen - Danmark +4.22