Det danske MTB-landshold gjorde det. Igen. Med endnu en international mesterskabsmedalje åbnede de danske MTB-ryttere VM på bedst tænkelige vis og satte en tyk streg under, at de tilhører verdenseliten.

Onsdag blev VM indledt med Team Relay, og i hård kamp med de allerbedste ryttere fra hele verden viste det danske MTB-landshold endnu en gang, at de har verdensklasse. Selvom Annika Langvad, Simon Andreassen, Malene Degn, Sebastian Fini og Alexander Young Andersen måtte et trin ned ad podiet i forhold til sidste års VM, vidner bronzemedaljen om en fantastisk præstation. Efter meget tætte dueller med både Schweiz og Tyskland var der kun 34 sekunder fra de schweiziske verdensmestre til Danmark på tredjepladsen - og det var da også en tilfreds landstræner, der fik en ønskestart på VM: 

”Jeg er super tilfreds med denne start på VM – vi er helt klart David, der kæmper mod Goliat, når man ser på de andre landes budgetter og setup. At vi år efter år kan blive ved med at være blandt de absolut bedste nationer ved mesterskaber viser, at vi gør det rigtige i talentudviklingen,” siger Mads Bødker.

Bødker er især glad for den holdånd og stærke fællesskabsfølelse, der prægede indsatsen og var med til at sikre VM-medaljen:

”Rytterne kunne ikke have gjort det meget bedre, end de gjorde i dag. Alle kæmpede med, hvad de havde. Stafetten får noget helt specielt op i rytterne – hvor de normalt er individualister, skal de nu kæmpe for hinanden, hvilket giver en fantastisk stemning,” fortæller Mads Bødker. 

Landstræneren håber også, at den gode start kan give selvtillid og tro på tingene de kommende dage:

”De individuelle præstationer giver masser af håb for de næste tre dages konkurrencer. Ser man på deres omgangstider, blev der virkeligt tanket selvtillid,” fastslår Mads Bødker.