Onsdag den 9. december sender Danmarks Cykle Union rytterne afsted på den 50 km lange VM-distance, der finder sted på den virtuelle ø Watopia. De fysiske strabadser vil ske med udgangspunkt i Grøndal MultiCenter i København.

Grøndal MultiCenter, der er Danmarks største idrætscenter, danner således rammen om den danske VM-deltagelse. ”Danmarks Cykle Union har i samarbejde med Københavns Kommune sikret, at alle gældende Covid-19 retningslinjer overholdes.

Herrer og kvinderytterne kører i seperat lokale, hvor der er mulighed for at overvære løbet, isoleret fra rytterne, ligesom løbet vises på storskærm i centret.

Valgren og Langvad med på wildcard til VM i e-cykling.

Når VM i e-cykling køres, er det med dansk deltagelse på flere niveauer.

Ud over de kvalificerede danske ryttere, er Michael Valgren og Annika Langvad tildelt et wildcard fra UCI. Valgren kører dog løbet hjemmefra, mens de øvrige danske ryttere, kæmper om medaljer i Grøndal MultiCenter i København.

Morten Bundgaard Pedersen, formand for e-cykling udvalget under Danmarks Cykle Union, er et stort smil, når talen falder på de rammer den spændende finale afholdes under: ’det er en god aftale vi har fået lavet med Københavns Kommune og Grøndals MultiCenter. At vi på denne måde, under meget sikre forhold, kan samle rytterne til VM-finalen, er en helt unik mulighed, for at slå et slag for e-cykling. Da muligheden bød sig, var vi klar på at skabe det rigtige set-up for vores stærke deltagere’, siger Morten Bundgaard Pedersen og fortsætter; ’og så er det da et fantastisk tiltag, at store profiler, som Valgren og Langvad har takket ja til et wildcard. Vi ville naturligvis gerne have set Valgren i Grøndals MultiCenter, men han skal uanset hvor han cykler, nok være med til at skabe spænding i finaleløbet’ slutter udvalgsformanden.

De ryttere der repræsenterer Danmark er, ud over Valgren og Langvad:

·        Fie Østerby (Girona Club Esportiu Bike)

·        Marie-Louise Hartz (Team OCC,

·        Frederik Muff (BHS - PL Beton Bornholm)

·        Anders Foldager (Herning CK Elite)

·        Nicklas Pedersen (CK Aarhus). 

VM-løbet køres onsdag den 9. december på den virtuelle ø Watopia, distancen er på 50 km med 483 højdemeter.

Grøndal Multicenter er Danmarks største idrætscenter, med mere end 40 forskellige aktiviteter og ca. 3.000 daglige brugere. 

Program:

·        14:30: Velkomst

·        14:40: Start kvinder

·        15:45: Start herrer

·        15:50: Målgang kvinder

·        16:50: Målgang herrer

·        16:51: Kåring af, forhåbentlig, Dansk Verdensmester