Den danske U19-landevejsmester Frederik Wandahl sikrede sig lørdag den anden danske medalje ved juniorernes bane-VM, da han fulgte op på Robin Skivilds flotte tredjeplads i fredags og vandt sølv i omnium. 

På trods af sin unge alder kørte Wandahl kørte et forrygende stærkt omnium og lagde hårdt fra land ved at vinde første disciplin - scratch. Førsteårs-junioren havde dog et svært tempoløb, hvor han ikke fik sat sig igennem i positionskampene, kom på bagkant og måtte bruge kræfter på at lukke huller frem for at køre med om pointene, og han måtte notere et niendeplads i anden disciplin.

I udskilningsløbet blev Wandahl nummer fem, og det bragte ham på en samlet andenplads inden sidste afdeling - pointløbet - der skulle vise sig at blive nøjagtig den benhårde duel med førende franskmand, man kunne forvente. Det hele blev afgjort i sidste spurt, hvor Wandahl desværre blev lukket og var tæt på at styrte, men i sidste ende kunne passere stregen med point nok til at få VM-sølvet om halsen. 

Han gav sig også lidt for let i nogle af poisitionskampene, især i sidste spurt i pointløbet hvor han spurter om guldet. Han venter for længe og bliver lukket og styrter næsten, men får sølvet med sig hjem. Han taber guldet på den spurt, og det er lidt surt fordi hans andre præstationer har været i top top klasse. Franskmanden var stærk og kørte bedst af alle, men med Frederik lige bag sig som var lige så stærk, men mindre positionsstærk til sidst. 

U19-banelandstræner Thomas Dalsted var meget tilfreds med den unge rytters indsats, men hæfter sig samtidig ved, at der trods en placering som nummer to i verden er plads til forbedringer - hvilket siger noget om den talentfulde rytters potentiale. Han glæder sig også over, at resultaterne giver ekstra tro på tingene i landsholdtruppen:

"Vi ser igen, hvordan succes giver succes. Robins og Frederiks præstationer giver helt sikkert blod på tanden i forhold til søndagens konkurrencer," siger Dalsted.

Thomas Dalsted håber især på et godt parløb, hvor Oliver Wulff og Matias Malmberg dog skal gennem et meget hårdt kvalifikations-heat med alle favoritterne på nær New Zealand og Frankrig. 

"Det bliver ikke en let opgave at gå videre, men det vil ikke desto mindre være en skuffelse, hvis vi ikke gør. Kommer vi i finalen, så er medaljekampen helt klart der, vi hører til, men først er fokus på kvallen," fastslår U19-banelandstræneren.