Sidste etape af Tour du Pays de Vaud blev indledt med et minuts stilhed til minde om Andreas Byskov Sarbo, og de danske U19-herrer førte feltet an med sorte sørgebind om ærmerne på den danske nationaltrikot - en smuk gestus på en sort dag. 

Pays de Vaud er en af de største begivenheder på den internationale U19-kalender for herrer, og landstræner Michael Berling var før afrejsen til Schweiz optimistisk og troede på et godt dansk resultat - og de forhåbninger blev indfriet, da formstærke William Blume Levy kørte sig til en samlet tredjeplads.

Den danske U19-landstræner havde dog klart meldt ud inden løbet, at fokus ikke var på resultatet, men på at følge de taktiske oplæg og høste erfaring, og han fremhævede da også især holdindsatsen efter William Blumes femteplads på sidste etape, hvilket sikrede den danske podieplacering: 

"Drengene kørte super flot og fik isoleret løbets førende rytter, så William kunne angribe på løbets sidste stigning, og det lykkedes ham at komme af med de to ryttere foran ham i klassementet. Desværre sluttede etapen med en lang nedkørsel, hvor en større gruppe blev samlet, men det var et flot cykelløb fra dansk side," siger Michael Berling.

Den blot 16-årige tysker Marco Brenner vandt Tour du Pays de Vaud helt suverænt med tre etapesejre og en andenplads.

For den danske landstræner og hele staben omkring landsholdet er resultatet af et cykelløb naturligvis fuldstændig ligegyldigt, og han sender sin dybeste medfølelse til Andreas Byskov Sarbos familie:

"I forhold til weekendens tragiske ulykke føles det helt meningsløst, og mine varmeste tanker går til Andreas' familie og nærmeste. Jeg har slet ikke ord for den tomhed, vi alle går rundt med. Han var en fantastisk kammerat og et fantastisk menneske, og han er dybt savnet."